Oferte locuri de munca top

Inca o incercare pentru autostrada Suplacu de Barcau – Chiribis

Contractul cu o valoare estimată de aproape 190 de milioane de euro pentru tronsonul de autostradă Suplacu de Barcău – Chiribiș va fi relansat în licitație.

CNAIR a transmis spre publicare în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene anunțul de participare aferent contractului de achiziție publică pentru proiectarea și execuția, respectiv pentru finalizarea Autostrăzii Brașov – Târgu Mureș – Cluj – Oradea, Secțiunea 3C: Suplacu de Barcău – Borș, Subsecțiunea 3C1: Suplacu de Barcău – Chiribiș (km 4+200 – km 30+550).

Lucrările la acest lot cu lungimea de 26,35 km au fost abandonate după rezilierea în anul 2013 a contractului cu Bechtel.

CNAIR a reușit să mai atribuie o dată contractul în anul 2015 dar constructorul spaniol nu a reușit să se mobilizeze iar contractul a fost reziliat din nou în anul 2016.

În 2021, Asocierea Construcții Erbașu (lider de asociere) – Vahostav – SK AS a fost desemnată câștigătoare, cu preţul de 542,95 milioane lei fără TVA. Dar decizia a fost contestată de Trameco, care a devenit noul câștigător. Însă, ulterior, contractul cu acest constructor a fost reziliat.

Contractul pentru Lotul Suplacu de Barcău – Chiribiș prevede și execuția a 3 viaducte, 8 pasaje, 8 poduri, inclusiv un pod de o complexitate tehnică ridicată, în lungime de 1.650 m peste lac de acumulare.

Oferta castigatoare pentru un contract de 29 mil euro

Data limită pentru primirea ofertelor este 15 martie 2023.

Durata contractului este de 24 de luni, din care 6 luni pentru etapa de proiectare și 18 luni pentru perioada de execuție a lucrărilor.

Valoarea estimată a contractului este de 937.532.815 lei fără TVA.

Sursa de finanțare este asigurată prin Fondurile Europene Nerambursabile.

Licitația pentru atribuirea contractului de proiectare și execuție va fi vizibilă în SICAP ulterior publicării anunțului de participare în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie  2022

Sus