Solplanet x AeroFix

În septembrie încep construcţiile la Depozitul Ecologic din Maramureş

OLYMPUS DIGITAL CAMERALucrările la Depozitul Ecologic de la Sârbi, din cadrul Proiectului „Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în Maramureş” se desfăşoară conform planului după predarea amplasamentului la jumătatea lunii iulie.
În luna septembrie încep lucrările la clădiri, respectiv garaje, clădiri administrative, ateliere auto, spaţii pentru pompe, staţii de carburanţi.
În prezent se lucrează la tăierea arbuştilor, scoaterea rădăcinilor, tasarea şi pregătirea terenului pe care urmează a fi realizată construcţia.
„Lucrările de închidere fac obiectul unui singur contract respectiv Proiectare şi execuţie pentru închiderea in situ a depozitelor neconforme urbane de la Vişeu de Sus, Tepliţa-Sighetu Marmaţiei şi Satu Nou de Jos-Baia Mare, respectiv proiectare şi execuţie pentru trei relocări la Seini, Târgu Lăpuş, Arinieş-Borşa.”, a declarat preşedintele CJ Maramureş Zamfir Ciceu.
Valoarea contractului este de 38,5 milioane lei, fără TVA, din care suma alocată pentru proiectare este de 1.883.000 lei, iar suma alocată pentru execuţia lucrărilor este de 33,29 milioane lei.
Executantul contractului este reprezentat de asocierea Bilfinger Baugesellschaft m.b.H., (în calitate de lider de asociere) împreună cu Întreprinderea Montaj Instalaţii S.A şi Institutul de Studii şi Proiectări Energetice.
Durata contractului este de 40 de luni, din care 2 luni de la emiterea ordinului de începere sunt alocate activității de proiectare, 14 luni de la finalizarea activității de proiectare sunt alocate execuţiei lucrărilor, iar 24 de luni este perioada de notificare a defecţiunilor de la finalizarea execuției lucrărilor.

Sus