Oferte locuri de munca top

În şcolile din Sibiu se investesc aproape 10 mil. lei

CMP_0454Aproape 10 milioane lei vor fi investite în acest an de Primăria Sibiu pentru finanţarea lucrărilor la clădirile în care funcţionează grădiniţe, şcoli sau licee.

În cadrul şedinţei Consiliului Local Sibiu va fi propusă o rectificare a bugetului destinat finanţării unor lucrări la unităţile de învăţământ.

Indicatorii tehnico-economici rezultaţi din studiile de fezabilitate întocmite pentru acestea însumează 3,99 milioane lei.

Astrid Fodor, primarul interimar al municipiului Sibiu, a precizat: “Lista de investiţii a anului 2015 pentru clădirile în care funcţionează unităţi de învăţământ va însuma 9,47 milioane lei, dacă această rectificare este aprobată de Consiliul Local. Faţă de lista de investiţii aprobată în ianuarie, această rectificare pozitivă ar însemna aproape 4 milioane de lei în plus investiţi pentru îmbunătăţirea condiţiilor în care copiii învaţă în grădiniţe, şcoli şi licee.”

 

Cele mai importante obiective care vor fi finanţate prin rectificare bugetară sunt:

  • Amenajarea unei mansarde la grădiniţa nr. 33;
  • Amenajarea unei noi săli de clasă în Şcoala Gimnazială Regina Maria;
  • Reabilitarea instalaţiilor electrice la grădiniţa nr. 16 şi grădiniţa nr. 43, la Şcoala Gimnazială Regina Maria şi Şcoala Gimnazială nr. 20;
  • Reabilitarea instalaţiilor termice la Liceul Teoretic Onisifor Ghibu şi la Colegiul Tehnic Energetic;
  • Reabilitarea acoperişului clădirilor în care funcţionează grădiniţa nr. 14;
  • Izolarea podului la Grădiniţa nr. 43;
  • Înlocuirea tâmplăriei la Grădiniţa nr. 14 şi la Şcoala Gimnazială nr. 8;
  • Amenajarea curţii Grădiniţei nr. 43;
  • Reabilitarea garduluila Şcoala nr. 20.

În curs este şi extinderea Şcolii nr.13 prin construcţia unui nou corp, acesta fiind un proiect finanţat din fonduri structurale, suma prevăzută în lista de investiţii a Primăriei Sibiu pentru acest an fiind de 3 milioane lei.

Lista de investiţii mai prevede o sumă de 2 milioane lei pentru continuarea construcţiei grădiniţei de pe strada Haţegului o lucrare care trebuia finanţată de la bugetul de stat, pentru care însă fondurile nu au mai sosit. În prezent proiectul tehnic a fost actualizat, iar în şedinta Consiliului Local Sibiu din această lună vor fi supuşi spre aprobare indicatorii tehnico-economici.

 

După aprobarea fondurilor necesare prin rectificarea bugetară se vor parcurge demersurile pentru contractarea lucrărilor.

 

 

Sus