Solplanet x AeroFix

În pregătire, complexul rezidenţial Arcade cu peste 6 blocuri şi 22 de case

3156625773_1198e36e0cProiectul pentru construirea a şase blocuri şi 22 de case în municipiul Arad parcurge în prezent etapele legale în vederea autorizării lucrărilor.
Potrivit informaţiilor oficiale din partea primăriei Arad, proiectul hotărârii de aprobare a Planului Urbanistic Zonal aferent acestui complex rezidențial și de servicii va fi supus analizei consiliului local municipal.
Complexul ar urma să fie construit pe Calea Aurel Vlaicu nr.14, teren care potirivit presei locale a aparţinut fostei fabrici de mobilă din Arad.
Proiectul complexului a fost realizat de Pro Arhitectura SRL Arad si cuprinde şase blocuri cu patru etaje + etaj retras, ce includ 305 de apartamente, 22 de case cu un etaj şi mansardă sau etaj retras, precum şi un centru comercial cu cel mult un etaj.
Potrivit documentaţiei de urbanism, complexul va fi dezvoltat de SC Complex Rezidenţial Arcade pe trei zone. Prima zonă este mixtă, cu spatii comerciale şi servicii cu regim de înălţime Parter înalt/P+1, completată de locuinte pe S+P+4+ER. Aici este prevăzut un centru comercial (Parter înalt/P+1), cu 149 apartamente la etajele superioare.
Cea de a doua zonă este destinată locuirii colective. Sunt prevăzute locuinţe colective S+P+4E+ER cu 156 apartamente.
Zona a treia este destinată locuirii individuale. Casele vor avea regimul de înălţime S+P+1+M/ER.  Sunt prevăzute 22 de loturi destinate locuirii în regim izolat sau cuplat.

Sus