Oferte locuri de munca top

In pofida coronacrizei, continua reabilitarea drumului de pe Valea Ruscovei

Cu toate că județul Maramureș este unul dintre cele mai afectate, din România, de criza provocată de noul coronavirus Covid-19, proiectele de investiții publice continuă, a anunțat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

Șantierul pentru reabilitarea DJ 187, pe Valea Ruscovei, funcționează la parametrii normali.

”Zece echipe de muncitori – aproximativ 70 de oameni- sunt mobilizați zilnic pe șantier, în diferite puncte de lucru. Se realizează ziduri de sprijin, gabioane, poduri, lucrări de canalizare la Poienile de sub Munte, dar și kilometri de casete pe calea de rulare, într-un ritm susținut. Felicit antreprenorul și echipele de muncitori și îi asigur de întreaga susținere a Consiliului Județean Maramureș pentru simplificarea birocrației în ceea ce privește documentațiile necesare urmăririi, recepționării și apoi decontării lucrărilor. Reabilitarea DJ 187 este o investiție a Consiliului Județean Maramureș, finanțată prin PNDL2, în valoare de 60 de milioane de lei si presupune reabilitarea drumului judetean între Leordina – Ruscova – Repedea – Poienile de sub Munte, în lungime de 22 de km. Continuăm pentru Maramureș!”, a precizat șeful administrației județene, Gabriel Zetea.

Prestatorul Asocierea Conrep SA (lider de asociere) – Dimex 2000 Company SRL (asociat) și Explan SRL (asociat) execută lucrări la terasamente, la zonele unde au existat cedări de fundație, precum și la reabilitarea podurilor existente pe acest traseu.

Dincolo de refacerea sistemului rutier, de relocarea și protejarea rețelelor de apă, energie și canalizare, în cadrul proiectului vor fi reabilitate și patru poduri cu lungimi de la 8,00 m la 18,00 m, și se vor amenaja accese la proprietăți.

De asemenea, sunt prevăzute și lucrări pentru scurgerea apelor și drenaj, lucrări de consolidare terasamente și taluzuri, refacerepodețe transversale și reamenajare podețe de pe drumurile laterale, precum și lucrări privind siguranța circulației.

Lungimea totală de drumuri județene ce urmează a fi reabilitate la nivelul întregului județ Maramureș este de 159,107 km din care: 86,349 km finanțat prin PNDL și  72,758 km finanțat prin POR 2014-2020.

 

 

 

Citiți și:

Proiect rezidential cu 47 mii scd, autorizat

Ansamblu de trei blocuri, autorizat

Aproape 22 mil euro pentru modernizarea unui drum regional

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 1/martie 2020

Sus