Solplanet x AeroFix

In constructii s-a lucrat mai putin

Volumul lucrărilor în construcții a fost mai mic în luna martie față de luna similară a anului trecut, potrivit celor mai recente date furnizate de Institutul Național de Statistică. Astfel, scăderea a fost de 0,9%, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

Pe perioada primelor trei luni, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 1,2%, faţă de trimestrul I 2020, ca serie ajustată.

 

Constructiile ar putea sa isi mai tempereze cresterea

Martie 2021 comparativ cu martie 2020

Pe elemente de structură s-au înregistrat scăderi la lucrările de reparaţii capitale (-21,3%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-9,7%), ca serie ajustată. Lucrările de construcţii noi au crescut cu 6,0%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile nerezidenţiale şi la construcţiile inginereşti cu 5,8%, respectiv cu 4,9%.

Clădirile rezidenţiale au crescut cu 10,0%, ca serie ajustată.

Perioada 1.I-31.III.2021 comparativ cu perioada 1.I-31.III.2020

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut pe total cu 1,2%.

Scăderea s-a înregistrat la lucrările de reparaţii capitale (-10,3%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-9,2%).

Lucrările de construcţii noi au crescut cu 2,0%.

Pe obiecte de construcţii, scăderi au avut loc la clădirile nerezidenţiale (-7,8%) şi la clădirile rezidenţiale (-6,9%).

Construcţiile inginereşti au crescut cu 3,1%, ca serie ajustată.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/mai 2021

Sus