Oferte locuri de munca top

In constructii apar tot mai multe firme noi

Sectorul construcțiilor a avut de la începutul anului și până la finalul lunii februarie o creștere a numărului de noi firme care au intrat pe piață. În primele două luni ale acestui an au fost înregistrate la Registrul Comețului 2.945 înmatriculări de persoane fizice și juridice cu activitate în domeniul construcțiilor. Numărul lor este mai mare cu 8,5% față de cel din perioada similară a anului trecut, când au fost înregistrate 2.714 de firme în acest sector. Un număr de 1.535 de firme au fost înregistrate doar în luna februarie a acestui an.

Totodată, a scăzut numărul insolvențelor în sectorul construcțiilor. Pe perioada primelor două luni din acest an, numărul profesioniștilor din construcții intrați în insolvență a fost de 131, mai mic cu circa 10% comparativ cu cel din primele două luni ale anului trecut.
Înmatriculările de firme cu obiect de activitate tranzacții imobiliare s-au ridicat la 608 în primele două luni ale anului, fiind mai multe cu peste 25% față de cele din aceeași perioadă a anului trecut. În luna februarie, au fost înregistrate 330 de noi firme în acest domeniu.
Numărul insolvențele a crescut, în primele două luni ale anului înregistrându-se 10 astfel de cazuri, în creștere față de aceeași perioadă a anului 2020, în contextul în care în perioada ianuarie-februarie a anului trecut  6 firme au intrat în insolvență.

La nivelul întregii economii, numărul înmatriculărilor de noi firme în perioada ianuarie-februarie 2021 a fost de 24.851, mai mare cu circa 18% față de cel din perioada similară a anului trecut.
Numărul societăților comerciale și persoanelor fizice autorizate intrate în insolvență a scăzut în primele două luni din acest an cu aproape 6%, comparativ cu perioada similară din 2020, la 772 unități, de la 820 de unități, cât a fost înregistrat în ianuarie-februarie 2020.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 1/martie 2021

Sus