Oferte locuri de munca top

In ce stadiu este proiectul Drumului Nordului, Baia Mare – Suceava

Stadiul fiecărui lot al acestui important proiect de infrastructură rutieră din România a fost comunicat ieri de către conducerea CNAIR parlamentarilor din județele Maramureș și Suceava, ce vor fi traversate de viitorul drum expres sau autostrada Baia Mare – Suceava.

Pentru semnarea contractului de elaborare a studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic necesare demarării licitației pentru proiectarea și execuția lotului 1, Baia Mare – Bistrița, CNAIR așteaptă soluționarea contestației depusă după desemnarea câștigătorului procedurii de achiziție publică.

Semnarea contractelor pentru lotul 2, Bistrița – Vatra Dornei, și pentru lotul 3, Vatra Dornei – Suceava, este estimată în cursul lunii martie 2021.

Avem nevoie de o nouă abordare în ceea ce privește organizarea procedurilor de achiziție publică și mai ales a modului de tratare a contestațiilor. Este nevoie să se scurteze timpul alocat de instanțele de judecată analizării respectivelor contestații pentru obiectivele strategice care vizează siguranța națională. Pe viitor trebuie să sprijinim prin initiațive legislative implementarea marilor proiecte, ținând cont de caracterul strategic al acestora”, a declarat Mariana Ioniță, directorul general CNAIR.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2020

Sus