Oferte locuri de munca top

Imprumut de peste 14 mil euro pentru doua mari parcuri fotovoltaice

Un credit punte pentru construcții, de până la 14,3 milioane euro, va fi acordat de către Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare unei companii din București, deținută de investitori lituanieni.

Împrumutul va fi dedicat construcției și exploatării a două centrale solare fotovoltaice.

Proiectul va contribui la atenuarea schimbărilor climatice prin adăugarea unei capacități de generare solară de 60 MW la sistemul energetic național al României.

Se estimează că noua capacitate va genera 77,6 GWh, contribuind la economii de CO2 de cca. 32,2 mii tone anual.

Danube Solar Five SRL București este un vehicul cu destinație specială, deținut de UAB INVL Renewables din Lituania și înființat exclusiv cu scopul de a dezvolta, construi și exploata un portofoliu de două centrale solare fotovoltaice cu o capacitate totală de 60 MW, în județul Dolj din România.

UAB INVL Renewables este o companie lituaniană de dezvoltare a surselor regenerabile deținută direct de INVL Renewable Energy Fund I și administrată de UAB INVL Asset Management, o companie lituaniană de administrare a investițiilor.

Lituanienii au intrat pe piața românească la începutul anului trecut.

Având în vedere portofoliul de proiecte de ferme solare în dezvoltare, investițiile fondului în România ar putea atinge aproximativ 350 de milioane de euro, declară în toamna anului trecut Liudas Liutkevičius, partener director al Fondului de Energie Regenerabilă INVL I.

TOPUL CONSTRUCTORILOR Cei mai mari constructori profita de oportunitatile numeroaselor proiecte de investitii publice

Fondul de Energie Regenerabilă INVL I, gestionat de INVL Asset Management, a încheiat anul trecut un acord privind achiziționarea unui proiect de fermă solară în România, cu o capacitate de 174 de megawați (MW).

Această achiziție a dus capacitatea totală a celor opt proiecte de ferme solare în dezvoltare din România la 442,7 MW. Dintre acestea, proiectele pentru aproape 268 MW aveau deja condiții de conectare la rețea, iar 42,7 MW aveau autorizație de construire.

 

 

 

 

 

Citiți revista Arena Construcțiilor nr. 8/noiembrie – decembrie 2023

Revista Arena Constructiilor nov-dec 2023

Sus