Oferte locuri de munca top

Impact reia în forţă dezvoltarea în Greenfield

ImpactDupă mai mulţi ani de pauză, Impact Developer & Contractor va finaliza în luna februarie a anului viitor o nouă etapă de dezvoltare în ansamblul rezidenţial Greenfield, de lângă Pădurea Băneasa. Aceasta va cuprinde 252 de apartamente în 9 blocuri cu 5 etaje şi va presupune o investiţie de 14 milioane de euro. Primele 3 blocuri urmează să fie livrate până în luna decembrie a anului curent, iar celelalte 6 vor fi date în folosinţă în februarie 2015. Compania se aşteaptă să vândă toate apartamentele până la mijlocul anului viitor, a declarat Lucian Mateescu, CEO Impact Developer & Contractor.
Planurile companiei nu se opresc aici. În 2015 Impact va demara construcţia unui nou lot de 9 blocuri, însumând 280 de apartamente. “Sperăm să obţinem autorizaţia de construire la sfârşitul lunii noiembrie”, precizează domnul Mateescu. Investiţia va fi comparabilă cu cea din prima etapă.
Lucrările la primele 9 blocuri au demarat în luna iunie. Construcţia este în prezent realizată în proporţie de 70% ca valoare. Lucrările sunt executate de compania DevBon, în calitate de antreprenor general. Proiectarea a fost realizată de arhitectul Radu Neniţă.
În cadrul acestei etape, denumită cartierul Salcâmilor, sunt disponibile 252 de apartamente. 50% dintre acestea vor fi unităţi cu două camere, 40% cu 3 camere şi 10% cu 4 camere. Apartamentele prezintă suprafeţe cuprinse între 65 şi 120 de metri pătraţi construiţi. Ele sunt oferite la preţul de 765 de euro + TVA pe metrul pătrat construit (exceptând spaţiile comune). Astfel, preţurile apartamentelor de două camere pornesc de la 51.000 de euro + TVA, pentru cele de 3 camere de la 74.000 de euro + TVA, iar pentru cele de 4 camere de la 86.000 de euro + TVA. Apartamentele de la parter beneficiază de gradină, iar cele de la etaj dispun de terase. De asemenea, locatarii pot achiziţiona locuri de parcare la nivelul solului pentru 4.000 de euro + TVA. Până în prezent au fost rezervate 23% dintre apartamente, menţionează reprezentantul Impact.
Blocurile sunt realizate din cărămidă eficientă, de 30 cm grosime la exterior şi 15 cm grosime la interior (compartimentările). Termosistemul aplicat este din polistiren expandat de 10 cm grosime. Acesta este completat de tâmplăria termoizolantă pentacamerală. Încălzirea apartamentelor este efectuată prin pardoseală, iar agentul termic este preparat de centrale termice în condensaţie.
Pe lângă apartamente, Impact mai are în plan să dezvolte în Greenfield un centru comunitar cu o suprafaţă de 9.600 de metri pătraţi. Acesta va găzdui o serie de facilităţi suplimentare pentru locuitorii ansamblului: piscină acoperită, SPA, un supermarket pe 600 de metri pătraţi, locuri de joacă pentru copii pe aproximatix 200 de metri pătraţi, o sală de evenimente cu o capacitate de 150 de persoane, o sală de sport, coafor, o sucursală bancară, un centru de prim ajutor şi diverse facilităţi de divertisment. Acestea vor completa serviciile deja prezente în ansamblu: grădiniţă, şcoală, liceu, terenuri de sport etc. Pentru centrul comunitar este în curs de elaborare Planul Urbanistic Zonal, după care vor urma procedurile de autorizare. Astfel, construcţia ar putea demara în septembrie 2015, potrivit domnului Mateescu.

Prima fază din Greenfield, însumând 680 de apartamente şi 34 de vile a fost construită în intervalul 2006-2008. În prezent mai sunt la vânzare în jur de 25 de apartamente din această fază.
Întregul proiect va fi dezvoltat pe 60 de hectare de teren, din care până în prezent sunt ocupate 10 hectare. Planurile dezvoltatorului vizează finalizarea proiectului Greenfield în decurs ajunge de 7 ani, moment în care va ajunge la 6.000 de apartamente, precizează domnul Mateescu.
Impact a achiziţionat recent un teren de 2,7 hectare pe Bd. Barbu Văcărescu din Capitală. Aici urmează să fie construit un ansamblu rezidenţial cu o suprafaţă construită de aproximativ 100.000 de metri pătraţi. Proiectul presupune o investiţie de 20 de milioane de euro. În prezent, este în curs de elaborare conceptul.
Activitatea Impact Developer & Contractor se va concentra în următorii 5-7 ani pe dezvoltarea proiectelor din Bucureşti. În paralel, vor fi vândute terenuri deţinute în Oradea, Constanţa şi Ploieşti, a căror valoare cumulată a fost estimată la 17,4 milioane de euro.
De asemenea, dezvoltatorul mai este dispus să vândă şi terenul de 26,5 hectare cu proiectul aferent, pe care îl deţine în Bucureşti între Bd. Timişoara şi Prelungirea Ghencea. Acesta a fost evaluat la aproximativ 15 milioane de euro. Banii obţinuţi vor fi utilizaţi pentru intensificarea activităţii de dezvoltare.
Acţionarul majoritar al companiei Impact este omul de afaceri Gheorghe Iaciu.

Sus