Oferte locuri de munca top

IMM-urile vor primi 150 mil euro pentru dezvoltarea tehnologiilor digitale avansate

Suma de aproximativ 150 de milioane de euro va fi alocată pentru digitalizarea, creșterea securității cibernetice și a performanțelor digitale ale întreprinderilor mici și mijlocii.

Fondurile vor fi alocate prin PNRR de către Ministerul Investițiilor.

Ghidul specific „Granturi pentru sprijinirea antreprenorilor în dezvoltarea tehnologiilor digitale avansate”, pentru finanțarea acestor investiții în infrastructura digitală a IMM-urilor a fost lansat în consultare publică.

În cadrul apelului de proiecte sunt eligibile dezvoltarea și implementarea tehnologiilor digitale avansate precum: inteligența artificială, datele și cloud computingul, tehnologia blockchain, calculul de înaltă performanță și cuantică, internetul obiectelor, securitatea cibernetică.

Viitoarele proiecte vor contribui la creșterea competitivității, favorizând inovarea la nivelul IMM-urilor și facilitând noi formule de lucru la nivelul acestora.

Digitalizarea este un factor-cheie în eficientizarea oricăror tipuri de servicii, iar accelerarea acestei transformării digitale reprezintă obiectivul de referință pentru definirea noului model de dezvoltare a României.

TOPUL CONSTRUCTORILOR Cei mai mari constructori profita de oportunitatile numeroaselor proiecte de investitii publice

Vor putea beneficia de granturi întreprinderile care au calitatea de IMM-uri (microîntreprinderi, întreprinderi mici și întreprinderi mijlocii).

Bugetul total estimat este de 150 milioane euro, va fi:

* 130 de milioane de euro pentru dezvoltare tehnologiilor avansate.

* 20 de milioane euro pentru securitatea cibernetică.

 

 

 

 

 

Citiți revista Arena Construcțiilor nr. 8/noiembrie – decembrie 2023

Revista Arena Constructiilor nov-dec 2023

Sus