Oferte locuri de munca top

IMM-urile pot explora pietele externe printr-un portal lansat de Comisia Europeana

Portalul online Access2Markets a fost lansat de Comisia Europeană pentru a ajuta firmele mici și mijlocii să facă tranzacții dincolo de granițele Uniunea Europene. Acesta oferă explicații și informații practice cu privire la importul de bunuri în UE și este complet gratuit.

Noul portal răspunde solicitărilor părților interesate și aduce explicații asupra acordurilor comerciale între Uniune și alte țări. Totodată, portalul asigură sprijin companiilor pentru produsele care sunt eligibile pentru reduceri de taxe.

Acest portal va servi atât fimelor care fac deja comerț internațional, cât și celor care acum încep să exploreze oportunități pe piețele externe.

Uniunea Europeană are o rețea vastă de acorduri comerciale cu peste 70 de țări și regiuni și negociază în prezent o serie de noi acorduri. Access2Markets descompune acest set complex de reguli în informații practice, astfel încât firmele mai mici să poată avea acces mai ușor la informațiile relevante.

Concret, Access2Markets oferă explicații despre condițiile comerciale pentru importul de bunuri în UE și pentru exportul de bunuri către peste 120 de piețe externe.

Portalul permite companiilor să caute următoarele detalii despre bunurile importate și exportate:

* Tarife;

* Impozite;

* Reguli de origine;

* Cerințele produsului;

* Proceduri vamale;

* Bariere comerciale;

* Statistici privind fluxul comercial.

Access2Markets include, de asemenea, explicații, tutoriale și întrebări frecvente pentru a ajuta comercianții noi dar și pe cei experimentați să analizeze beneficiile comerțului cu fiecare dintre partenerii comerciali ai UE. Acesta oferă o prezentare generală a legislației UE cu privire la produse și servicii, precum și detalii de contact pentru autoritățile vamale și alte autorități publice din statele membre ale UE și pentru partenerii comerciali ai UE.

Întreprinderile pot utiliza, de asemenea, portalul pentru a contacta DG TRADE și a raporta barierele comerciale pe care le întâmpină.

Instrumentul de autoevaluare Access2Markets, ROSA, oferă asistență specială cu privire la regulile care definesc „naționalitatea economică” a unui produs, cunoscute sub numele de „reguli de origine”. Acestea sunt personalizate în fiecare tranzacție comercială, asigurându-se că sectoarele sensibile ale pieței sunt protejate și companiile pot solicita taxe vamale reduse sau eliminate, astfel cum sunt stabilite în acord.

Companiile pot găsi, de asemenea, informații cu privire la modul în care acordurile comerciale reglementează comerțul cu servicii sau cu privire la condițiile de investiții sau pot participa la cereri publice de oferte pe o piață externă.

Fiecare produs comercializat la nivel internațional are un cod care determină ce taxe de import și taxe naționale sau locale trebuie plătite. În Access2Markets, companiile pot găsi nu numai codul, ci și ce taxe trebuie să plătească în fiecare jurisdicție.

Instrumentul My Trade Assistant al portalului permite companiilor să caute informații despre taxe, impozite, reguli de produs și cerințe, de la un produs la altul, pentru fiecare piață.

Portalul este optimizat pentru utilizare de pe smartphone-uri și tablete. Acesta include o serie de funcții suplimentare ușor de utilizat pentru a ajuta oamenii de afaceri să profite la maximum de acordurile comerciale ale UE.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2020

Sus