Oferte locuri de munca top

Iluminat public: Ample proiecte de modernizare

Mai multe proiecte ample de modernizare a iluminatului public din Reșița și Sibiu au primit avizul de mediu sau se află deja în derulare.

Aceste lucrări implică dotarea stâlpilor de iluminat cu tehnologie LED, mai eficientă energetic decât infrastructura actuală.

Proiectul ”Modernizarea iluminatului public în Reșița – etapa 2021” a fost aprobat de Autoritatea Fondului de Mediu.

Valoarea lui este de circa 5,43 milioane lei și include montarea a 1.515 corpuri de iluminat LED pe 170 de străzi ale municipiului Reșița.

Alte două proiecte se află deja în execuție, lucrările fiind adjudecate la valoarea totală de peste 15,13 milioane lei. Altul așteaptă aprobarea Fondului de Mediu.

În total, cele patru proiecte au o valoare de peste 26,45 milioane lei și includ montarea pe stâlpii existenți a 4.676 de noi corpuri de iluminat și extinderea rețelei de iluminat pe 24 km, precum și implementarea de noi tehnologii ce vor aduce reduceri consistente ale cheltuielilor suportate pentru iluminatul stradal.

Iluminat public: Cerintele restrictive dintr-o documentatie de atribuire, eliminate

Modernizarea iluminatului public din Sibiu

În Sibiu, până la finalul anului se vor finaliza lucrările pe încă 10 străzi: Salzburg, Monaco (porțiunea pe care nu a fost încă modernizat), Barcelona, Turda, Lyon, Europa Unită, Milano, München, Florian Rieger și Theodor Aman.

O serie de lucrări în curs au termen de finalizare anul viitor: modernizarea și eficientizarea sistemului de iluminat public pe străzile Argeșului, Nicolaus Olahus, Octavian Goga, străzile din perimetrul delimitat de străzile Calea Dumbrăvii – George Bacovia – Calea Cisnădiei – Arieșului și străzile din zona delimitată de străzile O. Goga – Aleea Călăreților – Privighetorii – Calea Dumbrăvii.

Lucrările includ modernizarea rețelei subterane de alimentare, instalarea de stâlpi metalici noi, înlocuirea becurilor cu sodiu cu unele cu LED și instalarea unor puncte de aprindere a iluminatului conectate la sistemul de telegestiune care permite diagnosticarea și operarea rețelei de iluminat de la distanță.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie  2022

Sus