Oferte locuri de munca top

Iarna managerii din constructii reduc numarul de salariati

Ca de fiecare dată pe timp de iarnă, managerii din construcții estimează o scădere moderată a numărului de salariați până în martie

Potrivit estimărilor din cadrul anchetei de conjunctură din ianuarie realizată de INS,

diferenţa între procentajul managerilor care au estimat creșterea numărului de angajați și cei care au indicat scăderea este  -7% (sold conjunctural).

În același timp, managerii estimează creșterea accentuată în continuare a prețurilor lucrărilor de construcții (+ 49%).

În activitatea de construcții, însă, se va înregistra pentru următoarele trei luni o scădere moderată a volumului producției (-6%).

PENOPLEX, un important producător internațional de materiale de construcții, și-a consolidat poziția în Europa

Industrie prelucrătoare

Managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni relativă stabilitate a volumului producţiei (sold conjunctural +1%).

Pentru activitatea de fabricare a produselor de cocserie și a produselor obținute din prelucrarea țițeiului se va înregistra cea mai mare creștere (sold conjunctural +62%).

Referitor la numărul de salariaţi se estimează relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de +4% pe total industrie prelucrătoare.

Pentru preţurile produselor industriale se prognozează creștere în următoarele trei luni (sold conjunctural +39%).

Comerţ cu amănuntul

În sectorul comerţ cu amănuntul, managerii au estimat pentru următoarele trei luni tendinţă de scădere moderată a activităţii economice (sold conjunctural -12%).

Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra scădere moderată (sold conjunctural -7%).

Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni creștere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +12%).

Managerii societăţilor comerciale estimează creșterea preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +39%).

Servicii

Conform estimărilor, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaşte relativă stabilitate în următoarele trei luni (sold conjunctural +2%).

În sectorul de servicii se estimează, de asemenea, relativă stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural -2%).

Conform opiniei managerilor, preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea tendinţă de creștere (sold conjunctural +23%).

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie 2021

Sus