Oferte locuri de munca top

Georgică Cornu, acuzat că şi-a fraudat creditorii

Muzeul_Portile_de_Fier_si_castrul_roman-Drobeta_Turnu_Severin,_Mehedinti,_Romania

Muzeul „Porţile de Fier”

Abonată în anii trecuţi la contractele din fonduri publice, dar aflată în prezent în procedură de faliment, firma de construcţii C&C MH controlată de omul de afaceri Georgică Cornu, a încercat să-şi fraudeze creditorii. Asta prin scoaterea din patrimoniul societăţii a unor bunuri imobile în valoare de aproape 12 milioane lei.

Trei persoane sunt cercetate de DIICOT sub acuzaţia că în august 2012 au creat un grup infracţional în scopul înstrăinării unor bunuri  libere de sarcini ale firmei C&C MH Confort, pentru evitarea executării acestora.

Bunurile au ajuns în proprietatea societății Gorno CG, iar ulterior, prin radierea acesteia, au intrat în proprietatea personală a unui membru al grupării.

Astfel au fost fraudați creditorii societății, inclusiv Ministerul Finanțelor Publice prin A.N.A.F. Timiș.

 

C&C MH Confort a câștigat de-a lungul timpului contracte din fonduri publice importante precum cel de asfaltare a străzilor din municipiul Drobeta Turnu Severin sau de reabilitare a Muzeului Porțile de Fier.

În anul 2012 societatea realiza o cifră de afaceri de 73,5 milioane lei.

La finele anului 2013 C&C MH Confort, care avea 742 de angajați, a intrat în procedură de faliment. Creanțele împotriva debitoarei se ridicau la aproape 420 milioane lei.

Compania deținea patru hale industriale şi un spațiu administrativ în Drobeta Turnu Severin; o hală de producție în comuna Dumbrăvița, judeul Timiş; un teren intravilan în localitatea Izvorul Bărzii, județul Mehedinți; două case cu teren și două terenuri extravilane în comuna Ghiroda, județul Timiș; un magazin comercial în Vânju Mare, județul Mehedinți și un spațiu comercial în Drobeta Turnu Severin.

Sus