Oferte locuri de munca top

Gari din trei judete vor fi reabilitate

Gări din trei județe vor putea intra în proces de modernizare și reabilitare. Investiția necesară este de aproape 24 milioane euro și a fost aprobată astăzi de Guvern.

Stațiile de cale ferată vizate sunt din județul Prahova (Ploiești Vest, Bușteni și Sinaia), din județul Dâmbovița (Târgoviște Sud și Titu) iar din județul Teleorman (Videle).

În prezent, aceste stații se găsesc în diverse stadii de degradare din cauza uzurii fizice și morale.

Reabilitarea clădirilor se va face conform recomandărilor expertizei tehnice și auditului energetic (finisaje, instalații sanitare, termotehnologice, electrice și de telecomunicații, consolidare elemente structurale degradate). Vor fi făcute și lucrări de amenajare a pieței gării și a zonelor adiacente clădirii.

Va fi construită o clădire anexă spații pentru călători, în stația Ploiești Vest, construcție nouă care va cuprinde spații comerciale și grupul sanitar pentru călători cu un spațiu destinat pentru persoanele cu dizabilități locomotorii și pentru mama și copilul.

De asemenea, va fi construită o clădire sală așteptare călători, în stația Bușteni, construcție nouă, adiacentă clădirii de călători, care adăpostește sala de așteptare călători și încăperea mama și copilul.

Un magazin de 3 mil euro va fi construit in provincie

Va fi reabilitat acoperișul și sistemul de evacuare a apelor pluviale la clădirea expoziție cu tematică feroviară și clădirea salon oficial, în stația Sinaia.

Vor fi reabilitate copertinele existente (structura metalică, învelitoare, corpuri de iluminat, coloane ape pluviale) în stațiile Ploiești Vest, Sinaia, Bușteni și vor fi montate copertine noi în stațiile Titu și Videle etc.

Valoarea totală a investiţiei este de 116.279 mii lei, inclusiv TVA, din care valoarea lucrărilor de construcții și montaj este de 86.401 mii lei.

Durata de execuție este de 20 luni.

Finanțarea va fi asigurată din fonduri externe nerambursabile, de la bugetul de stat, precum și din alte surse.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 7/ octombrie  2022

Sus