Oferte locuri de munca top

Garaje pentru transportul public de 16,7 mil euro

A fost semnat contractul de finantare pentru proiectul ”Infrastructura de garaj pentru transport public” din municipiul Brașov.

Finantarea proiectului, cu o valoare totala de peste 16,7 milioane euro, este sustinuta de catre Programul Operational Regional REGIO 2014-2020,

Prin semnarea acestui contract, municipalitatea brasoveana va dezvolta sistemul de mobilitate publica, folosind resurse in valoare totala de peste 65,8 milioane euro, pentru achizitia de vehicule, modernizarea tramei stradale si a garajelor, dar si pentru imbunatatirea sistemului de mobilitate alternativa si a monitorizarii traficului.

Descrierea investitiei:

Proiectul vizeaza realizarea unui complex cu o suprafata construita la sol de 11.740 mp, la care se adauga platforma de garare a vehiculelor.

Pe actualul amplasament din strada Harmanului vor fi demolate constructiile si platforma existenta, in vederea eliberarii terenului pentru construirea noilor spatii, cu exceptia cladirii ”Anexa B” a corpului C7, care va fi consolidata si reabilitata.

Noul garaj va fi o hala inchisa, pe structura metalica, la care se vor adauga spatii tehnice si administrative specifice.

In complex se vor realiza intretinerea si repararea autovehiculelor de transport public, verificari tehnice si Inspectii Tehnice Periodice, spalarea si curatarea autovehiculelor, in interior si exterior, reparatii de tinichigerie si vopsitorie, schimbul de anvelope, inclusiv vulcanizarea si echilibrare rotilor, dar si alimentarea cu carburanti.

Toate spatiile nou create, dar si cele reabilitate vor fi dotate cu instalatii de alimentare cu apa rece si calda; canalizare; de separare a substantelor poluante; instalatii termice si electrice; precum si sisteme de detectie, semnalizare/avertizare precum si stingere a incendiilor.

Intregul complex va fi realizat pe o suprafata de peste 5,2 hectare, din care peste 20% vor fi spatii verzi, cu rol antipoluant si estetic.

In acest complex, platforma de parcare alocata pentru flota de transport public va avea 2,5 hectare, iar suprafata totala a halelor si spatiilor anexa va fi de circa 1,2 hectare.

Proiectul cu titlul ”Infrastructura de garaj pentru transport public este finantat prin  Prioritatea de investitii 4.1 din cadrul Programului Operational Regional 2014-2020, ce vizeaza reducerea emisiilor de carbon.

Proiectul are o valoare totala de 76.440.247 lei, din care finantarea nerambursabila alocata este de 71.317.373 lei, respectiv peste 15.59 milioane euro, la care se adauga contributia municipalitatii, la cheltuielile eligibile si neeligibile.

Termenul estimat de finalizare a proiectului este data 31.10.2022.

 

 

 

Citiți și:

Un constructor pregateste edificarea unui hotel cu 7 niveluri

Viitoare ferma zootehnica, cu peste 20 mii mp sc

Ce lucrari rutiere va face un dezvoltator imobiliar

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/mai 2020

Sus