Oferte locuri de munca top

Fotovoltaice pe cladirile publice pentru comunitate si autoconsum

Clădirile publice din țară ar putea să producă energie regenerabilă pentru autoconsum, dar și pentru comunitate.

Un nou proiect de lege propune să fie măsurată suprafața acoperișurilor și apoi organismele publice să fie încurajate să facă planurile necesare pentru a monta acolo panouri fotovoltaice.

Astfel, entitățile publice şi cele care se ocupă de locuinţele sociale reglementate de dreptul public vor putea să adopte un plan de eficienţă energetică şi producţie de energie regenerabilă pentru autoconsum care să conţină obiective şi acţiuni specifice privind economia de energie, eficienţa energetică şi producţia de energie din surse regenerabile.

Acestea ar putea să utilizeze, după caz, societăţi de servicii energetice şi contracte de performanţă energetică pentru a finanţa renovările şi a implementa planurile de menţinere sau de îmbunătăţire a eficienţei energetice pe termen lung.

Totodată, ar urma să inventarieze şi să pună la dispoziţie, la cerere, comunităţii locale suprafaţa acoperişului clădirilor pe care le deţin şi / sau administrează disponibilă pentru montarea de sisteme de panouri fotovoltaice.

Inventarierea suprafeţei acoperişurilor clădirilor organismelor publice ar urma să fie realizată în termen de 120 de zile de la intrarea în vigoare a legii propuse.

Începând cu a 121-a zi, organismele publice ar putea pune la dispoziţie, la cerere,

comunităţii locale suprafaţa acoperişului clădirilor pe care le deţin şi / sau administrează disponibilă pentru montarea de sisteme de panouri fotovoltaice.

TOPUL CONSTRUCTORILOR Cei mai mari constructori profita de oportunitatile numeroaselor proiecte de investitii publice

Inițiatorii proiectului, parlamentari USR, spun că inventarierea suprafeţei acoperişului permite o evaluare precisă a capacităţii acestuia de a găzdui panouri fotovoltaice.

Cu o cunoaştere precisă a suprafeţei acoperişului, inginerii pot optimiza amplasarea panourilor pentru a obţine cel mai bun randament energetic.

Aspecte cum ar fi expunerea la soare, umbrire sau obstrucţii pot fi luate în considerare în proiectarea sistemului, pentru a maximiza producţia de energie electrică.

Prin urmare, inventarierea precisă permite instalarea eficientă şi eficace a panourilor fotovoltaice, ceea ce va conduce la o generare optimă a energiei solare.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista Arena Construcțiilor nr. 8/noiembrie – decembrie 2023

Revista Arena Constructiilor nov-dec 2023

Sus