Oferte locuri de munca top

Fostul ministru al Internelor Berca, reţinut

297985_139474016145263_2377798_n

Gabriel Berca

Senatorul Gabriel Berca, fost ministru al Internelor, a fost reţinut pentru 24 de ore pentru trafic de influenţă achitarea unor lucrări de construcţii realizate de o societate comercială.

Potrivit datelor DNA, Berca ar fi primit, în perioada aprilie 2010 – ianuarie 2012, de la un om de afaceri suma totală de 185.000 euro în mai multe tranşe.

În schimbul acestei sume Berca a acceptat să-şi folosească influenţa personală pe lângă membri ai Guvernului României, în vederea alocării unei sume de bani către o primărie de pe raza județului Bacău.
Această sumă de bani era necesară pentru achitarea unor lucrări de construcție, în valoare de aproximativ 5,6 milioane lei, executate de firma omului de afaceri în beneficiul unității administrativ-teritoriale.

Berca urmează să fie prezentat vineri în faţa Curţii de Apel Bacău, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
Surse judiciare citate de Mediafax, că fostul senator Gabriel Berca a primit banii în mai multe tranşe, de la omul de afaceri Viorel Rusu, iar comuna în care se desfăşura contractul firmei era Ardeoani, Bacău.

Sus