Oferte locuri de munca top

Fonduri UE pentru cetatea Medias

Medias(Mediasch,Medgyes)walltowerContractul de finantare a lucrarilor de reabilitare a cetatii Medias a fost incheiat in aceasta saptamana. Proiectul, ce cuprinde reabilitarea turnurilor si zidurilor de fortificatie ale cetatii, are o valoare totala de 25,94 milioane lei, fiind solicitate 17,77 milioane lei finantare nerambursabila din partea Uniunii Europene si a Guvernului Romaniei.
Cu privire la aceasta investitie Simion Cretu, director general ADR Centru, a precizat:
Municipiul Medias avea nevoie de o asemenea investitie, care va avea un impact socio-economic major in dezvoltarea orasului si a zonelor invecinate. Refacerea patrimoniului cultural si istoric al orasului va sustine transformarea unui zone putin atractive, cu perspective reduse de dezvoltare, intr-o zona ce va atrage turistii, o oaza de relaxare pentru locuitori, dand astfel viata si dinamism turistic Mediasului. Avem deja exemple de astfel proiecte finantate prin Regio, care au reusit sa impresioneze romanii si turistii prin restaurarile realizate, cum este Cetatea de la Rasnov sau de la Alba Iulia, la care se vor mai adauga in curand si Cetatea din Targu Mures, Muzeul Astra din Sibiu si alte 18 biserici fortificate din Regiunea Centru.
Din fondurile alocate se vor executa lucrari de consolidare structurala si restaurare a elementelor decorative la zidurile cetatii si la Bastionul Cutitarilor, Turnul Pietrarilor si Turnul Rotarilor. Proiectul mai prevede instalarea unui sistem de iluminat, amenajarea spatiilor de circulat si se va finaliza cu amplasarea mobilierului urban, respectiv banchete, jardiniere, suporti de biciclete, panouri si stalpi informationali, arbusti si alte elemente de vegetatie decorativa.
Durata de realizare a proiectului este de 16 luni.
Acest proiect isi propune valorificarea cetatii si sustinerea dezvoltarii municipiului pe criterii durabile si competitive, pentru a putea fi integrata in circuite turistice nationale si internationale.

Un buget de 28,29 milioane euro fonduri nerambursabile prin Programul Operational Regional a fost alocat pana in prezent prin ADR Centru, celor 7 contracte de finantare semnate pentru reabilitarea patrimoniului cultural din judetele Regiunii Centru.

Sus