Oferte locuri de munca top

Fonduri suplimentare pentru IMM-uri: noi contracte semnate

15 noi contracte de finantare in cadrul Programului Operational Sectorial „Cresterea Competitivitatii Economice” (POS CCE), Axa 1, au fost incheiate ieri, 27 ianuarie, pentru Regiunea Vest.
Valoarea totala a celor 15 proiecte contractate astazi este de 34,44 milioane euro, dintre care 17,49 milioane euro (la cursul valutar de 4,4361 RON/Euro) reprezinta finantarea nerambursabila.
Investitiile urmeaza sa fie finantate prin intermediul unei noi operatiuni din cadrul POS CCE. Proiectele pot beneficia de cele mai mari valori financiare nerambursabile acordate intreprinderilor mici si mijlocii – intre 240.000 si 1,44 milioane euro. Proiectele anterioare au beneficiat de finantari pana la 240.000 euro.
In cadrul acestei operatiuni, in Regiunea Vest exista 27 de contracte de finantare aprobate sau aflate pe lista de rezerva – din care 15 au fost semnate ieri, doua se afla in curs de contractare, la doua contracte de finantare au renuntat beneficiarii, iar opt contracte se afla in curs de identificare a sursei de finantare.
Valoarea celui mai mare contract semnat se ridica la 2,72 milioane euro – din care 1,44 milioane euro reprezinta cuantumul finantarii nerambursabile. In acelasi timp valoarea celui mai mic contract de finantare semnat astazi se ridica la 508.197 euro – din care 286.188 euro reprezinta valoarea finantarii nerambursabile.
Acestea se adauga celorlalte 127 de contracte de finantare finalizate sau aflate in implementare pana in acest moment in Regiunea Vest – incepand cu data preluarii programului de catre ADR Vest. Valoarea totala a proiectelor finantate in Regiunea Vest prin Axa 1 a Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice, si aflate in implementare la ADR Vest este de 40,42 milioane euro (finantare nerambursabila).

Sus