Oferte locuri de munca top

Florin Citu preia interimatul Ministerului Finantelor

Update: Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a ministrului Alexandru Nazare și cel pentru interimatul lui Florin Cîțu. 

Premierul Florin Cîțu a trimis ieri, la prima oră, către președintele Klaus Iohannis, cererea de revocare a domnului Alexandru Nazare din funcția de ministru al finanțelor. Motivul ar fi în principal întârzierea cu care se derulează proiectele de la Ministerul Sănătății. Marți seară, premierul a cerut demisia domnului Nazare, însă acesta a informat că nu intenționează să-și dea demisia și preferă să fie revocat.

„De asemenea, am trimis și propunerea de ministru interimar – ca acela să fiu eu. Repet, domnul ministru Nazare a avut posibilitatea să-şi dea demisia; a preferat să fie revocat. Toți liderii coaliției au fost informați de marți după-amiază și am avut încă o discuție cu aceștia în această dimineață. În ceea ce privește motivele: am făcut o evaluare la șase luni de zile. Sunt mai multe lucruri, dar, pe scurt, cele mai întârziate proiecte sunt la Ministerul Sănătății”, a declarat premierul.

Premierul Florin Cîțu va anunța mâine ce lucruri trebuie corectate la Ministerul Finanțelor.

Alexandru Nazare a ocupat funcția de ministru al Finanțelor din decembrie 2020, anterior făcând parte din Comisia pentru buget, finanțe, activitate bancară și piață de capital, Comisa pentru afaceri europene și Comisia pentru transporturi și infrastructură în cadrul Senatului.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2021

Sus