Oferte locuri de munca top

Firmele de demolari vor avea de lucru in Sectorul 1

Atenție! Vor urma demolări. Toate construcțiile care nu respectă legea vor fi oprite și dărâmate. Acesta este mesajul transmis de Primăria Sectorului 1.

Prin Poliția Locală, edilii continuă identificarea construcțiilor ilegale și  sancționarea celor care nu respectă disciplina în construcții.

Este vorba în principal despre aplicarea de sancțiuni pentru nerespectarea prevederilor autorizației de construire, pentru execuție lucrări de construire fără a deține autorizație, extindere imobile existente fără autorizație, lucrări de recompartimentări interioare-apartamente etc. De asemenea pentru compartimentări la nivelul parterului pe suprafața destinată locurilor de parcare.

Cea mai mare sancțiune contravențională aplicată în perioada 22-28 martie de către inspectorii Serviciului Disciplina în Construcții și Afișaj Stradal a fost în cuantum de 40.000 lei pentru o construcție ilegală din zona Chitila. Sancțiunea a fost însoțită de oprirea și desființarea lucrărilor executate ilegal și aducerea la starea inițială a imobilului.

În urma mai multor sesizări primite de la cetățeni cu privire la faptul că în zona Chitila se execută lucrări de construire pe terasa unui imobil P+ 4E, polițiștii locali din cadrul Serviciului Disciplina în Construcții au efectuat verificări, ocazie cu care au constatat că în locație au fost executate lucrări fără a deține autorizație, constând în edificarea unei construcții pe terasa imobilului.

Totodată, polițiștii locali au constatat că la nivelul parterului au fost efectuate compartimentări pe toată suprafața destinată locurilor de parcare.

Pentru cele de mai sus s-a dispus oprirea și desființarea lucrărilor nelegal executate și aducerea imobilul la starea inițială.

Poliţiştii locali au aplicat 15 amenzi de 237.000 de lei, în perioada 22-28 martie, pentru abateri în domeniul disciplinei în construcţii. Primăria Sectorului 1, prin Poliția Locală, continuă identificarea construcțiilor ilegale și sancționarea celor care nu respectă disciplina în construcții.

În primele două luni ale acestui an, polițiștii locali au aplicat amenzi de peste opt ori mai mare față de aceeași perioadă a anului trecut, persoanelor care încalcă prevederile Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții.

Este vorba în principal despre aplicarea de sancțiuni pentru nerespectarea prevederilor autorizației de construire, pentru execuție lucrări de construire fără a deține autorizație, extindere imobile existente fără autorizație, lucrări de recompartimentări interioare-apartamente etc.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 2/aprilie 2021

Un comentariu;

 1. DRAGAN said:

  Cum ramane cu blocul de langa Catedrala Sf.Iosif care a facut obiectul unor procese celebre si in final s-a hotarat definitiv demolarea?
  Din estimarile mai multor specialisti demolarea acestei constructii (ca si a altora similare) costa mai mult decat constructia.
  Cine va suporta aceste cheltuieli si care sunt organismele care vor urmari demolarile si vor aplica sanctiuni daca nu sunt respectate termenele si celelalte conditii impuse de lege si/sau hotararile judecatoresti definitive si executorii.
  Va rog sa ma instiintati de raspunsul dvs la aceste intrebari pe adresa mea de e-mail.
  Cu multumiri.

Sus