Solplanet x AeroFix

Fara stampila, la MDLPA

Ștampila va fi eliminată din semnăturile oficiale ale Ministerului Dezvoltării. Ordinul vizează, totodată, și toate instituțiile și organele aflate în subordinea MDLPA.

Cseke Attila a decis, prin ordin de ministru, că la nivelul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației nu vor mai fi folosite sigiliul sau ștampila. Certificarea autenticității și forța juridică a actelor vor fi date de semnătura ministrului ori a persoanei competente.

Ordinul de ministru face referire și la persoanele fizice, la persoanele juridice de drept privat, precum și la entitățile fără personalitate juridică care nu mai au obligația de a aplica ștampila pe declarații, cereri, contracte sau orice alte documente ori înscrisuri depuse la MDLPA.

Dispozițiile acestui ordin se aplică și la nivelul instituțiilor publice și organelor de specialitate ale administrației publice centrale aflate în subordinea MDLPA, precum și la nivelul unităților care funcționează sub autoritatea MDLPA.

Codul Administrativ prevede că, începând cu 1 ianuarie 2020, ștampila este necesară numai pentru proiectele și actele normative adoptate sau emise de instituțiile sau autoritățile publice enumerate în Constituție.

Această prevedere va fi aplicată și pentru actele și documentele folosite în relația cu MDLPA.

”Funcționarii din cadrul ministerului nu vor mai cere ștampilă pe o cerere sau un contract, de exemplu, iar încălcarea acestei prevederi constituie abatere disciplinară și se sancționează conform legii”, a precizat ministrul Cseke Attila.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2020

Sus