Oferte locuri de munca top

Fara Legea bugetului promulgata

Legea bugetului de stat pe anul 2019 nu va fi promulgată, preşedintele Klaus Iohannis anunțând că va sesiza Curtea Constituţională.
Klaus Iohannis a declarat: „Există, din păcate, şi aspecte de neconstituţionalitate în acest buget. Bugetul ruşinii naţionale nu doar că pune în pericol economia românească, ci are aspecte clare de neconstituţionalitate. Nu se respectă obligaţii asumate de România faţă de UE din care facem parte, se încalcă unele drepturi fundamentale, s-a ignorat rolul Consiliului Fiscal, se aduce atingere principiului descentralizării şi principiului subsidiarităţii. Pentru toate acestea, voi sesiza astăzi CCR pe bugetul 2019, bugetul ruşinii naţionale”.
„O victimă sigură a acestui buget este administraţia locală”, a mai spus Klaus Johannis. El a subliniat că administrațiile locale din România primesc un miliard de lei mai puţin decât anul trecut. ”Cum să lucreze primăriile fără aceşti bani? Cum să-şi realizeze investiţiile? Evident că nu şi le pot realiza. Primăriile vor trebui să abandoneze investiţii locale importante pentru a face faţă acestui buget”, a spus președintele.

La rândul lor, liderii Puterii acuză că preşedintele face politică prin şicanarea Guvernului şi prin încercări de a bloca permanent activitatea acestuia.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că ”gestul preşedintelui este total inoportun şi nejustificat”.

 

 

Citiți și:

Investitori turci pregatesc construirea a doua ansambluri rezidentiale, in Capitala

Cu 26 mil euro o cladire veche va fi transformata in hotel

Beneficiarii asteapta finalizarea blocurilor chiar daca vor plati preturi mai mari

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.8/ nov-dec 2018

Sus