Oferte locuri de munca top

Extindere terminal si nou centru logistic in Oradea

Mai multe proiecte de investiții au fost analizate de către specialiștii comisiei municipale de urbanism și amenajare a teritoriului a municipiului Oradea.

Printre proiectele dezbătute se numără extinderea terminalului T1 de la Aeroportul Oradea, dar și construirea unui centru logistic în Parcul Industrial 2.

Aeroportul Oradea

Aeroportul Oradea a solicitat aviz arhitect-șef pentru extindere și eficientizare terminal pasageri, faza studiu de fezabilitate/DALI.

În prezent, suprafața terminalului de pasageri este de 7.771 mp (incluzând terminalul și anexele).

Terminalul T1 are 2.925 mp. Extinderea propusă, de circa 9.575 mp, îl va mări până la circa 12.500 mp.

Extinderea terminalului T1 este necesară pentru a asigura toate funcțiunile necesare activității aeroportului pentru a funcționa la un trafic de 400 de pasageri/flux.

Contract de 52 mil euro, ofertat de mari companii

Noua construcție se va dezvolta preponderent pe parter, având și zone de mezanin.

Ca funcțiuni generale, terminalul va fi reconfigurat pentru sosiri Schengen/non-Schengen și birourile personalului de specialitate.

Pentru facilitarea accesului la noile zone extinse este propusă reamenajarea și extinderea rețelei de drumuri, astfel încât acestea să asigure o deservire optimă a fluxului de pasageri.

„Comisia a solicitat studierea volumetriei în concordanță cu tendințele actuale în arhitectura aeroportului. Urmează ca solicitantul să revină în comisie cu cele solicitate”, a precizat viceprimarul orașului Oradea, Marcel Dragoș.

O singura oferta pentru lucrari ingineresti de peste 26 mil euro

Centru logistic

Firma de construcții Costa V.O.C Impex SRL a solicitat aviz arhitect-șef pentru construirea unui centrul logistic.

Acesta ar urma să fie amplasat în incinta Parcului Industrial 2, pe strada Anghel Saligny.

Investiția presupune construirea unei hale logistice cu suprafața de 6.606 mp și desfășurată de 7.009 mp.

Regimul de înălțime este de P+subpantă parțială.

Ca amplasare, construcția se află în imediata apropiere a zonei de acces a terminalului Cargo, cu acces din strada Anghel Saligny.

„Proiectul a mai fost analizat în comisia de urbanism, iar obținerea avizului favorabil a fost condiționată de rezolvarea integrală în incinta proprie a spațiilor de manevră și parcare”, a punctat Radu Fortiș, arhitectul-șef al orașului.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie  2022

Sus