Oferte locuri de munca top

Executare silita de aproape 3,8 mil euro, pentru Primaria Bucuresti

Primaria Capitalei trebuie sa plateasca aproape 3,8 milioane de euro in baza unei hotarari a instantei pentru o expropriere din anul 2010. Potrivit deciziilor finale ale instantelor de judecata, dupa mai bine de 16 ani de la deschiderea litigiilor, PMB trebuie sa-i plateasca omului de afaceri Costica Constanda suma de peste 115 milioane de euro (pentru titlurile executorii, in bugetul pe anul 2020, a fost prevazuta suma de 100 de milioane de euro), iar lui Crestin Vasile – Teodor 22.755.415 euro.

In acest context, primarul general solicita Guvernului sistarea executarilor silite pe durata starii de urgenta: „Solicit Guvernului sa emita un act normativ care sa prevada sistarea executarilor silite pe bugetele UAT-urilor, pe perioada starii de urgenta, avand in vedere faptul ca toate primariile din Romania isi concentreaza resursele pentru combaterea raspandirii coronavirusului.

Mai mult,  in acest moment activitatile generatoare de venituri, atat la nivel national cat si local, sunt reduse, iar resursele bugetare alocate Municipiului București de la bugetul de stat sunt insuficiente”, a spus Gabriela Firea.

Primarul General a mai explicat ca Primaria Capitalei, ale carei resurse financiare sunt redirectionate, in mare parte, catre masuri de combatere a raspandirii coronavirusului si asigurarea protectiei personalului medical, trebuie sa plateasca datorii insemnate rezultate din procese initiate cu multi ani in urma. Aceste sume vor fi achitate esalonat, insa sunt sume mari care, in aceasta perioada atat de dificila, sunt aproape imposibil de achitat.

 

 

 

Citiți și:

Viitoare spatii industriale, cu aproape 5 mii mp sc

Peste 27 mil euro pentru reabilitarea unei cladiri din centrul Capitalei

Spatii industriale de circa 5700 sc

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 1/martie 2020

Sus