Oferte locuri de munca top

Evolutie buna pentru afacerile din comertul cu amanuntul

Afacerile din domeniul comerțului cu amănuntul au înregistrat o creștere în luna octombrie. Astfel, volumul cifrei de afaceri din comerț cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete) a crescut cu 0,8% în luna octombrie din acest an comparativ cu luna anterioară, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, conform datelor Institului Național de Statistică.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, în octombrie 2019 volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul a crescut ca serie ajustată cu 6,4%.

Această evoluție se datorează creşterilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+1,1%) și la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+1%). Vânzările de produse nealimentare au scăzut cu 0,1%.

Octombrie 2019 comparativ cu octombrie 2018

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a înregistrat în luna octombrie 2019, comparativ cu luna octombrie 2018, o creştere cu 6,4%.

O evoluție bună, datorată creşterilor din vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+6,9%), comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+6,8%) și din vânzările de produse nealimentare (+6,2%).

În primele zece luni ale anului, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut faţă de aceeași perioadă  din 2018, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 7,1%.

 

 

 

Citiți și:

Cladiri cu pana la 16 niveluri, in pregatire in Capitala

Hotel cu 16 etaje si blocuri cu 10, in pregatire in vestul tarii

A fost autorizat un hotel cu peste 150 de camere

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/nov – dec 2019

Sus