Oferte locuri de munca top

Drumuri expres, in etape preliminare si de analiza

Sunt în etape preliminare și de analiză mai multe proiecte de investiții pentru realizarea  unor drumuri expres și a unei variante ocolitoare.

Este vorba despre două proiecte din estul țării, care au o valoare totală de 300 milioane euro. Despre acestea, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat: ”Suntem în analiză de oferte privind proiectarea si execuția pentru alte două obiective în valoare de 300 milioane euro și mă refer aici la Varianta Ocolitoare a municipiului Galați și Drumul expres Brăila – Galați. Estimăm că cele două contracte vor fi semnate, unul la sfârșitul lunii iulie, iar celălalt la începutul lunii august 2020. Aceste proiecte sunt necesare pentru a lega Podul de la Brăila de rețelele principale de transport, în speță de Coridoarele pan-europene IV și IX”.

Varianta ocolitoare Tecuci

De asemenea, este în pregătire și licitația pentru centura municipiului Tecuci. ”Mai vorbim aici și de varianta de ocolire Tecuci, obiectiv pe care l-am găsit «îngropa» în sertarele Ministerului și ale CNAIR. În cazul acestui obiectiv, suntem în proces de finalizare a expertizelor şi până la sfârșitul acestui an vom relicita execuţia acestui tronson de 7 km”, a mai spus ministrul.

Încă două obiective pentru completare coridorului IX

Pentru realizarea coridorului IX mai sunt necesare două obiective: Drumul expres Constanța – Tulcea cu o lungime de 112 km și Drumul expres Focşani – Brăila – Galaţi, unde intră şi varianta ocolitoare Galaţi.

În cazul Drumului expres Constanța – Tulcea, în luna iulie va fi semnat contractul pentru studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic, concluzionat ministrul Bode.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/iunie 2020

Sus