Solplanet x AeroFix

Drumul Expres Oradea – Arad: documentatia intra in licitatie

A fost lansată procedura de achiziție publică pentru contractarea documentației tehnice a Drumului Expres Oradea – Arad.

Membrii parteneriatului regional format pentru realizarea Drumului Expres Oradea – Arad, respectiv reprezentanții legali ai CJ Bihor, Municipiului Oradea, Municipiului Arad și CJ Arad, au semnat recent actualizarea acordului de asociere prin introducerea proiectului tehnic în achiziția comună.

De asemenea, a fost semnată actualizarea studiului de fezabilitate, precum și documentația specifică necesară demarării procedurii de achiziție publică pentru contractarea documentației tehnice aferente investiției Drum Expres Oradea – Arad.

Conform proiectului, drumul expres va străbate județele Bihor și Oradea, va avea profil de autostradă cu trei benzi de circulație pe sens pe o distanță de 14.6 km, profil de autostradă cu

două benzi pe sens pe o distanță de 43.5 km și profil de drum expres cu două benzi de circulație pe sens pe 76.4 km.

Suntem în linie dreaptă cu procedurile pentru implementarea proiectului Drum Expres Arad – Oradea. Lucrăm într-un ritm alert, ne dorim să fim în grafic cu toate etapele proiectului„, a declarat Călin Bibarț, primarul municipiului Arad.

Temenul de depunere a ofertelor de către operatorii economici interesați este 15 martie 2021.

Valoarea achiziției este de 42.061.284 de lei, fără TVA.

Valoarea estimată a lucrărilor pentru Drumul Expres Oradea – Arad este de aproximativ 1 miliard de euro. Investiția va fi realizată în parteneriat cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, prin accesarea fondurilor europene nerambursabile din cadrul programului operațional specific de transport.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2020

Sus