Oferte locuri de munca top

Drum strategic din Brăila, rămas fără finanţare

DrumuriDrumul strategic 225 A din judeţul Brăila nu primeşte finanţare prin Progamul Naţional de Dezvoltare Locală în 2015, deşi ultimele reparaţii ale traseului au fost efectuate acum mai mult de 15 ani, se arată în răspunsul formulat de MDRAP la interpelarea deputatului PSD Marioara Nistor.

Reprezentanţii ministerului motivează această decizie prin specificul PNDL pentru 2015 care vizează mai ales finalizarea proiectelor de apă-canal şi a infrastructurii educaţionale din judeţ, excluzând orice obiective noi de investiţii.

“Acest DJ  225 A este considerat a fi drum strategic deoarece e cea mai scurtă rută între Dunăre şi Siret şi totodată poate servi ca drum de ocolire a municipiului Brăila.(…) Această cale de comunicaţii rutiere porneşte de la digul râului Siret şi merge prin Cotu Lung, Machea, Siliştea, Romanu, Scorţaru Vechi, Traian, Unirea, Gropeni şi se opreşte la trecerea bac peste Dunăre.” , precizează deputatul PSD în textul interpelării.

Deputatul Marioara Nistor cere măsuri de urgenţă pentru reabilitarea a patru kilometri de drum care devin impracticabili pe timp de ploaie. De asemenea, deputatul PSD precizează că primarul comunei Siliştea nu poate interveni pe acest drum el fiind sub jurisdicţie judeţeană deşi pentru drumurile comunale a fost alocat un buget de 6,6 milioane de lei.

Sus