Oferte locuri de munca top

Drum expres, pregatit de patru autoritati publice

Patru autorități publice vor colabora pentru realizarea unui drum expres.

Consiliile județene Cluj și Bistrița-Năsăud, primăria municipiul Bistrița și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere vor colabora pentru realizarea proiectului „Drum Expres Cluj – Dej – Bistrița”.

Potrivit acordului încheiat ieri, cele patru autorități publice și-au exprimat intenția de colaborare în vederea susţinerii procesului de selecţie a modului de definire și conectare a aliniamentelor drumurilor expres Cluj – Dej și Dej – Bistrița.

De asemenea, parteneriatul inter-instituțional va oferi posibilitatea identificării și rezolvării constrângerilor de ordin juridic și administrativ care pot apărea și va oferi posibilitatea emiterii cu celeritate a avizelor și certificatelor de urbanism necesare.

Totodată, prin intermediul acestui parteneriat, proiectanţii desemnați vor avea un acces mult mai facil la datele și informațiile deținute de instituțiile publice locale din aria de implementare a proiectului.

Drumul expres Cluj – Dej – Bistrița este format din două sectoare de drum, respectiv drumul expres Dej – Bistrița, ca parte a aliniamentului „Autostrăzii Nordului” Vama Oar – Satu Mare – Baia Mare – Dej – Bistrița – Vatra Dornei – Suceava, și sectorul independent de drum expres Cluj – Dej.

Conform C.N.A.I.R., într-o primă etapă va fi realizată etapa de proiectare, constând în întocmirea studiului de fezabilitate, urmând ca, în cea de-a două etapă să fie implementat efectiv drumul expres, cu sprijinul celor două consilii județene partenere și al municipalității bistrițene.

Execuția propriu-zisă a investiției va fi reglementată printr-un nou acord de parteneriat, astfel încât finanțarea să poată fi realizată prin Programul Operațional Transport 2021-2027.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a declarat: „Vom acorda tot sprijinul necesar derulării acestui proiect de o importanță strategică atât pentru județele Cluj și Bistrița-Năsăud cât și pentru întreaga regiune. Noua arteră va contribui esențial la dezvoltarea întregii regiuni și va asigura un plus de siguranță și confort prin decongestionarea traficului, extrem de aglomerat, de pe drumul european”.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie 2021

Sus