Oferte locuri de munca top

Drum de legatura intre Ocolitoarea Galati si Drumul expres Galati-Braila, aprobat

Pentru o nouă investiție majoră în infrastructura rutieră a județului Galați au fost aprobați indicatorii tehnico-economici rezultați din devizul general.

Este vorba de construirea unui drum de legătură între viitoarea Variantă Ocolitoare a municipiului Galați și Drumul Expres Galați-Brăila.

Conform calculelor și estimărilor specialiștilor, valoarea investiției este de 547.022.691 de lei ( fără TVA).

“Este un proiect complex din punct de vedere tehnic, care va face legătura între viitoarea Centură Mare a Galațiului, cea care pleacă din vama Giurgiulești și trece pe lângă lacul Brateș, și Drumul Expres Galați-Brăila. Practic, unește granița cu Republica Moldova și podul de peste Dunăre, astfel încât traficul greu să nu traverseze orașul sau să încarce fluxul de transport de pe DN2B și DN25 ”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Acest drum de legătură va avea aproximativ 7 kilometri și va fi realizat de la zero.

Produse de balastiera dintr-o noua sursa

Astfel, vor fi patru benzi de circulație și un regim de trafic asemănător drumurilor expres.

Vor fi amenajate două subtraversări, cu lungimi de 65 și 100 de metri, ale drumului național ce leagă municipiul Galați și localitatea Șendreni, precum și un tunel pe sub calea ferată, care va avea o lungime de 90 de metri și o lățime de peste 20 de metri.

De asemenea, va fi construit un pasaj cu o lungime de 375 de metri peste drumul de acces la halda de zgură.

Mai mult, vor fi amenajate și două noduri rutiere, iar rețelele de utilități, vechi de jumătate de secol, vor fi relocate. În plus, vor fi necesare și exproprieri.

Pentru realizarea acestei investiții, Consiliul Județean Galați a încheiat un parteneriat cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, care va depune spre finanțare acest proiect în cadrul Programului Operațional de Transport.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 1/ martie  2023

Sus