Oferte locuri de munca top

Doua tronsoane din A7 vor intra in lucru

Contractele pentru construirea a două tronsoane ale Autostrăzii Buzău – Focșani, precum și contractul de finanțare prin PNRR au fost semnate astăzi la Focșani.

Valoarea totală a contractelor pentru execuția tronsoanelor 1 și 4 (15,54 km) din autostrăzii Buzău – Focșani (parte din A7 Autostrada Moldovei) este de 1,45 miliarde de lei.

Lucrările trebuie finalizare până în anul 2024 (20 luni).

Constructorul ambelor tronsoane este asocierea SA&PE Construct SRL – Spedition Umb SRL – Tehnostrade SRL.

Pe tronsonul 1 (Buzău – Vadu Pașii), cu o lungime de 4,6 km, antreprenorul va construi și 4 poduri, pasaje și viaducte și un nod rutier. Acest tronson costă 689,28 milioane de lei fără TVA.

Pentru suma 763,72 milioane de lei fără TVA același antreprenor va construi 10,94 de km ai tronsonului 4 (Mândrești Munteni – Focșani Nord), inclusiv 7 poduri, pasaje și viaducte, precum și două noduri rutiere.

TOPUL DRUMARILOR

Prin PNRR este asigurată finanțarea construcției celor 4 tronsoane ale autostrăzii Buzău – Focșani, în valoare totală de 4,9 miliarde de lei fără TVA, pe măsură ce sunt semnate contractele de execuție a lucrărilor.

Banii necesari construcției tronsoanelor 2 și 3 vor fi alocați prin acte subsecvente contractului de finanțare semnat astăzi.

Tronsonul 2 Vadu Pasii – Ramnicu Sarat va avea 30,80km, iar tronsonul 3 Râmnicu Sărat – Mândrești va avea 36,10km.

Sus