Oferte locuri de munca top

Doua noi spitale, in pregatire

Investiții estimate la peste 530 milioane de euro sunt necesare pentru realizarea în provincie a două noi spitale. Autoritățile locale fac în prezent demersuri pentru aceste proiecte.

La primul dintre proiecte se lucrează pentru pregătirea amplasamentului. În același timp, pentru al doilea proiect a fost elaborată documentația necesară în vederea solicitării de finanțare.

Este vorba despre Spitalul de boli infecțioase și pneumologie din municipiul Oradea și de Spitalul Județean Focșani.

Pentru spitalul din Oradea, în prezent se realizează eliberarea amplasamentului pentru începerea construirii, iar proiectul spitalului din Focșani a fost depus ieri spre finanțare la Guvern.

Se pregătește amplasamentul noului spital din Oradea

În aceste zile, se lucrează la pregătirea amplasamentului pentru noul spital din Oradea. Prima etapă constă în demolarea edificatelor și evacuarea resturilor din fostele clădiri ce au aparținut cândva armatei, respectiv unității de grăniceri.

Spitalul va avea 280 de locuri și va fi un spital de boli infecţioase şi pneumologie.

Acesta va cuprinde două secții de boli infecțioase: 100 de paturi, dar și o rezervă de 50 de paturi în conservare pentru situații epidemice.

Totodată, va fi și o secție de pneumologie cu 100 de paturi, cu 30 de tuberculoză.

Spitalul va fi o clădire care va corespunde tuturor cerințelor secolului XXI, saloane de maximum două paturi, presiune negativă, în așa fel încât transmiterea aerogenă a virusurilor sau bacteriilor să nu aibă loc.

De asemenea, noul spital va avea și o secție proprie de terapie intensivă, o secție proprie de imagistică, precum și computer tomograf și aparat radiologic.

Valoarea estimată a proiectului este de 30 de milioane de euro, administrația locală având intenția de a realiza investiția din fonduri europene.

Proiectul noului spital din Focșani, depus spre finanțare

Ieri, președintele CJ Vrancea, Cătălin Toma, a avut o întâlnire la Guvern cu premierul Florin Cîțu, pentru a depune studiul de fezabilitate pentru noul Spital Județean Focșani, precum și un memoriu privind finanțarea proiectului prin Programul Național de Redresare și Reziliență.

Prim-ministrul României, Florin Cîțu, a asigurat că Vrancea va beneficia de tot sprijinul său pentru ca noul spital de la Focșani să devină realitate.

CJ Vrancea a adoptat în urmă cu o săptămână, o hotărâre care vizează aprobarea studiului de fezabilitate şi a indicatorilor tehnico-economici pentru acest obiectiv de investiție.

Proiectul implică construirea unui spital de ultimă generaţie, conceput pentru a prelua un număr important de pacienţi de la celelalte spitale din judeţ, dar și din regiunea Sud- Est.

Valoarea totală a obiectivului de investiţii este estimată la circa 500 de milioane de euro.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 1/martie 2021

Sus