Oferte locuri de munca top

Doua judete se asociaza ca sa sustina realizarea Drumului Expres Cluj – Bistrița

Drumul Expres Cluj-Bistrița, via Dej, va avea o lungime de aproximativ 90 de km. În realizarea acestuia se vor implica în parteneriat Consiliile Județene Cluj și Bistrița-Năsăud.

În acest sens, președintele CJ Cluj, Alin Tișe, a inițiat un proiect de hotărâre în vederea încheierii unui acord de asociere cu CJ Bistrița-Năsăud pentru susținerea acestei investiții. Proiectul de hotărâre va fi supus spre aprobare în cadrul proximei ședințe a deliberativului clujean din data de 22 aprilie 2021.

Protocolul prevede oferirea întregului suport necesar Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere în vederea organizării și desfășurării procedurii de achiziție publică a serviciilor de elaborare a Studiului de Fezabilitate și, totodată, valorificarea acestei documentații prin depunerea spre finanțare prin Programe Operaționale, Mecanismul de Redresare și Reziliență și/sau alte surse de finanțare.

Pentru reușita implementării investiției, de o importanță deosebită pentru locuitorii celor două județe, dar și pentru cei aflați în tranzit, cele două consilii județene vor face demersuri pentru intrarea în asociere și a primăriilor Cluj-Napoca și Bistrița.

”E un proiect de o importanță strategică nu doar pentru județele Cluj și Bistrița-Năsăud ci pentru întreaga regiune, la a cărei dezvoltare accelerată va contribui semnificativ. În plus, acest drum expres va constitui o alternativă viabilă și va decongestiona traficul extrem de aglomerat de pe drumul european” consideră președinții Consiliilor Județene Cluj și Bistrița-Năsăud, domnii Alin Tișe și Radu Moldovan.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 2/aprilie 2021

 

Sus