Oferte locuri de munca top

Documentatiile pentru PATJ Cluj, disponibile opendata

Documentațiile pentru elaborarea noului Plan de Amenajare a Teritoriului Județului Cluj (PATJ) au fost publicate de Consiliul Județean Cluj în format „open data”.

Astfel, toate aceste date vor putea fi utilizate în mod liber, reutilizate și redistribuite de către orice persoană interesată.

Acestea cuprind două seturi de hărți, care pot fi vizualizate și descărcate atât în format JPG sau PDF, cât și în format MPK, editabil ArcGis.

Planșele afișate conțin atât probleme și disfuncționalități identificate în procesul de analiză și documentare a noului PATJ, cât și propunerile de remediere a acestora, prin oferirea de soluții concrete.

Printre domeniile vizate de aceste studii se numără gradul de dezvoltare teritorială, mediul înconjurător și poluarea, dotările tehnico-edilitare ale localităților, structura industrială din localități, mobilitatea populației, etc.

Documentațiile publicate sunt rezultate în baza Acordului de asistență tehnică încheiat între forul administrativ județean și Banca Mondială.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a declarat: „Ne bucurăm că munca noastră și a celor peste 40 de experți care au contribuit la această strategie de dezvoltare a județului a devenit publică. Punerea datelor la dispoziție în acest format editabil reprezintă, fără îndoială, o premieră națională, iar acest lucru va determina o creștere a gradului lor de interoperabilitate”.

Datele au fost publicate pe portalul https://www.patjcluj.ro/rezultatele/portofoliul-de-proiecte.html, dedicat viitoarei strategii de dezvoltare a județului Cluj în plan teritorial.

În perioada următoare noul PATJ va intra în etapa de consultare publică și avizare, urmând ca, până la finalul anului, județul Cluj să beneficieze, pentru prima oară după 1998, de o nouă strategie de dezvoltare teritorială care să reflecte actualele direcții și priorități de dezvoltare.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/iunie 2021

Sus