Oferte locuri de munca top

Doar 30% dintre imobile sunt inregistrate in cadastru

În contextul în care Programul Național de Cadastru și Carte Funciară este în plină desfășurare, până la data de 4 octombrie 2018 au fost înregistrate în sistemul integrat de cadastru și carte funciară gestionat de ANCPI 11.732.500 imobile, din totalul estimat de 40 milioane de imobile la nivel național, reprezentând aproximativ 30%. Din acest număr, care include imobile situate atât în intravilan cât și extravilan, 963.402 imobile au fost înscrise ca urmare a lucrărilor de înregistrate sistematică, restul de imobile înscrise privenind din înregistrări efectuate la cererea solicitanților (înregistrate sporadică), potrivit ANCPI.

Programul național de cadastru și carte funciară (PNCCF) se derulează în perioada 2015-2023. Suma alocată pentru acest proiect este finanțată din veniturile proprii ale ANCPI, din fonduri externe nerambursabile, precum și alocări  bugetare ale UAT-urilor.

Bugetul total al PNCCF este de 5,46 miliarde lei (aprox. 1,2 mld euro), fiind format din venituri proprii ale ANCPI, circa  4 miliarde lei (aprox. 900 mil euro) și fonduri externe nerambursabile 1.4 miliarde lei (aprox. 312 mil euro).

 

 

Citiți și:

Un vast ansamblu imobiliar va fi construit in Brasov

Cine va moderniza 36 km de drum judetean

Un investitor turc va construi un ansamblu de blocuri in Capitala

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.8/ nov-dec 2018

 

 

 

Sus