Oferte locuri de munca top

Digitalizare pentru documentele de urbanism, intr-un judet din tara

Într-un județ din țară, cetățenii vor avea posibilitatea să depună documentele de urbanism online, direct prin aplicație, și să obțină informații despre teritoriu și documentațiile de amenajare a teritoriului și urbanism aprobate într-o anumită zonă. Aceasta, după ce va fi implementat sistemul GIS pentru digitalizarea documentelor.

În acest sens, Consiliul Județean Sibiu a semnat contractul de servicii pentru achiziționarea și implementarea sistemului integrat Geographical Information System (GIS), cu firma SC Intergraph Computer Services SRL, în vederea digitalizării procesului de emitere a documentelor de urbanism, autorizații de construire, eliberare acorduri, precum și pentru gestionarea patrimoniului și a investițiilor.

Valoarea contractului se ridică la suma de 1.731.301 lei, cu TVA.

GIS este un sistem prin care utilizatorii vor avea acces la diferite hărți privind rețelele de utilități deținute de furnizori, care vor fi utilizate în procesul de emitere a documentelor urbanistice pentru a oferi servicii administrative de calitate cetățenilor, firmelor și utilizatorilor din administrația locală.

”După ce la începutul anului Consiliul Județean Sibiu a implementat semnătura electronică printr-un sistem de circulație a documentelor digital, fără a mai fi nevoie ca acestea să fie tipărite pe suport de hârtie, acum facem un nou pas în procesul de digitalizare, prin implementarea aplicației GIS. Această platformă vine atât în sprijinul autorităților locale și județene pentru activitatea de planificare strategică, cât și în beneficiul direct al cetățenilor”, a precizat Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu.

Finanțarea proiectului este asigurată din fonduri europene, în cadrul proiectului ”Inovare prin informatizare la nivelul Consiliului Județean Sibiu”.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2021

Sus