Oferte locuri de munca top

Darius Vâlcov, urmărit penal pe denunțul făcut de “Condor Păduraru”

Valcov Darius Bogdan

Darius Vâlcov

Procurorii DNA au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de Darius Vâlcov, la data faptei senator, cu privire la săvârşirea infracțiunii de trafic de influenţă.

În acest nou dosar Vâlcov este acuzat că a primit banii de la Sorin Păduraru, care controlează firma Condor Păduraru, în două tranșe – în total, circa 1,7 milioane de lei, echivalentul a 100.000 de euro.

Firma Condor Păduraru  a câştigat, în vara anului 2014, licitaţia organizată de Compania de Apă Olt pentru a finaliza lucrările de introducere a canalizării în localităţile Potcoava şi Scorniceşti. Lucrările fuseseră începute de asocierea Tehnologica Radion și Riloval, care insa nu le finalizase.

Noile denunțuri la adresa lui Darius Vâlcov vin în completarea primului denunț împotriva sa făcut de Theodor Barna, patronul Tehnologica Radion.

 

Potrivit procurorilor DNA, în primăvara anului 2014, anterior semnării în iulie 2014, a contractului având ca obiect reabilitarea reţelei de apă şi canalizare din două localități din județul Olt, suspectul Vâlcov Darius Bogdan i-a pretins unui om de afaceri (denunțător în cauză), prin intermediar, 10% din valoarea sumelor, fără TVA, ce urmau a fi încasate de societatea comercială reprezentată de omul de afaceri, în urma încheierii contractului cu Compania de Apă Olt, respectiv 1,7 milioane lei.

Banii au fost pretinși în schimbul intervenţiei suspectului Vâlcov Darius Bogdan pe lângă factori de decizie din cadrul S.C. Compania de Apă Olt, astfel încât societatea pe care o reprezenta denunțătorul să încheie acel contract şi să primească banii la timp.
Ulterior, suspectul Vâlcov Darius Bogdan a primit de la omul de afaceri, prin intermediari, suma de suma de 1,7 milioane lei, în două tranșe (în luna septembrie 2014 și în luna februarie 2015).
În dosar se efectuează acte de urmărire penale şi faţă de alte persoane.

Sus