Oferte locuri de munca top

Dacia va primi fonduri europene pentru noi investitii

568.jpg Automobile Dacia si Renault Technologie Roumanie vor primi fonduri europene pentru investitii in cresterea capacitatii de productie.
Contractele de finantare au fost incheiate in data de 24 februarie. Proiectele vor primi finantare nerambursabila FEDR in cadrul Programului Operational Sectorial „Cresterea Competitivitatii Economice”, Axa prioritara 1 „Un sistem de productie inovativ si ecoeficient”.
Alaturi de proiectele Dacia si Renault Technologie Roumanie au fost incheiate alte patru proiecte de cercetare sau proiecte de coordonare, monitorizare, management. Toate au fost depuse de Polul de Competitivitate AUTO MUNTENIA.
Valoarea totala a contractelor semnate se ridica la suma de aproximativ 180 milioane de lei (aproximativ 40 milioane de euro), din care valoarea financiara nerambursabila este de peste 68 milioane de lei (aproximativ 15 milioane de euro).
La semnarea contractelor a luat parte premierul Victor Ponta. Domnia sa a declarat:
„Anul trecut, 2013, Romania a avut un an extraordinar din punct de vedere economic, cea mai mare crestere din Uniunea Europeana, pe ultimul trimestru. Aceste rezultate s-au datorat catorva factori: in primul rand, pentru ca zona de productie, zona industriala din Romania, evident zona privata, si-a continuat dezvoltarea si aici grupul Dacia Renault este de departe unul dintre liderii importanti, o societate fundamentala pentru economia Romaniei si, daca vreti, si psihologic este atat de importanta, nimeni nu-si poate imagina Romania fara Dacia si e un lucru pe care-l spun de fiecare data atunci cand vorbim de Dacia-Renault.”

Sus