Oferte locuri de munca top

Daca nu lovea epidemia coronavirus, constructiile ar fi avut un an foarte bun

Dacă nu ar fi lovit epidemia de coronavirus, sectorul construcțiilor ar fi avut încă un an foarte bun după cum pornise în prima lună. Să sperăm că vor fi găsite soluțiile pentru ca efectele epidemiei să fie reduse pe cât posibil.

Potrivit celor mai recente date transmise de Institutul Național de Statistică, în ianuarie 2020, volumul lucrărilor de construcții a crescut, față de luna corespunzătoare a anului precedent, cu 44,5% ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate. Activitatea intensă a fost favorizată și de vremea foarte bună din luna ianuarie care a permis derularea lucrărilor de construcții.

Ca serie ajustată, volumul lucrărilor de construcţii a crescut pe total cu 20,9%, în ianuarie 2020 față de luna anterioară.

Creşterea a fost evidenţiată la lucrările de reparaţii capitale cu 34,6%, lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 25,2% şi la lucrările de construcţii noi cu 24,7%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la construcţiile inginereşti cu 39,7% şi la clădirile rezidenţiale cu 38,9%. Clădirile nerezidenţiale au scăzut cu 4,4%.

În ianuarie 2020 comparativ cu ianuarie 2019,  volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 44,5%, ca serie ajustată. Pe elemente de structură s-au înregistrat creşteri la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 77,0%, lucrările de construcţii noi cu 38,6% şi la lucrările de reparaţii capitale cu 31,9%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut astfel: construcţiile inginereşti cu 47,5%, clădirile nerezidenţiale cu 46,9% şi la clădirile rezidenţiale cu 29,5%.

 

 

Citiți și:

Constructiile la rosu, mai scumpe ca anul trecut

Viitoare fabrica de mobila, cu peste 3 mii mp sc

Un mare retailer investeste in noi unitati in provincie

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 1/martie 2020

Un comentariu;

Sus