Oferte locuri de munca top

Cum va demara implementarea sistemului BIM la nivel national

A fost creat contextul pentru demararea procesului de implementare a metodologiilor de lucru în sistem BIM, prin elaborarea normelor privind managementul și monitorizarea informațiilor generate în sistem BIM.

În acest sens, la jumătatea lunii noiembrie va intra în vigoare Ghidul aferent.

În contextul demersului de digitalizare a sectorului construcțiilor, implementarea BIM este o metodologie de optimizare a proceselor derulate pe tot parcursul ciclului de viață al proiectului investițional în construcții.

Autoritățile urmăresc generarea unui cadru la nivel macro care să faciliteze înțelegerea proceselor și metodologiei de lucru în sistem BIM pentru actorii din sectorul construcțiilor.

Noua reglementare tehnică este structurată în două părți care tratează bazele modelării informației construcției (BIM) și managementul informațiilor utilizând BIM.

Prevederile din prima parte a reglementării tehnice vizează o serie de aspecte referitoare la:

* noțiunile generale privind definirea metodologiei BIM,

* beneficiile implementării BIM în practicile curente,

* necesitatea de management al informațiilor în implementarea BIM,

* managementul informației utilizând BIM conform seriei SR EN ISO 19650,

* elemente BIM de bază (modele de informație, mediul comun de date CDE, responsabilități BIM din perspectiva managementului, coordonării și modelării, pașii de parcurs pentru implementarea BIM, fluxul de lucru BIM în comparație cu fluxul de lucru tradițional).

Proiecte de construire hale industriale in provincie

În a doua parte a reglementării tehnice sunt abordate aspecte referitoare la actorii și echipele în managementul informațiilor, organizarea informațiilor din modele de informații, fluxul de lucru CDE ca procedură de lucru, tipurile de cerințe de informații, documentele și resursele aferente managementului informațiilor generate în sistem BIM și securitatea în BIM.

 

 

 

 

Descărcați aici

 

 

 

 

Login Required

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista Arena Construcțiilor nr. 7/octombrie 2023

Revista Arena Constructiilor octombrie 2023

Sus