Oferte locuri de munca top

Cum se va acoperi deficitul de pe piata muncii in anul 2019

Deficitul cu care se confruntă România pe piața muncii locale va putea fi micșorat cu ajutorul lucrătorilor extracomunitari. Astfel, 13.500 de lucrători ar putea fi admişi pe piaţa forţei de muncă din România în decursul anului 2019, conform unui proiect de hotărâre a Guvernului.

Mai precis, această propunere vine ca urmare a faptului că un număr de 63.819 locuri de muncă au fost declarate vacante de către angajatori în perioada ianuarie – august 2018, conform datelor oferite de către Agenția Națională pentru pentru Ocuparea Forţei de Muncă. De asemenea, în primele opt luni ale anului 2018, media numărului de locuri de muncă vacante declarate de către angajatori, în mod repetat, a fost de 7.977.

Pe de altă parte, numărul de avize de angajare/detașare emise de către Inspectoratul General pentru Emigrări,  a crescut în anul 2018 față de 2017, rezultând în continua micșorare a numărului de posibili angajați.

Ca urmare a acestor statistici, Guvernul își dorește limitarea efectelor negative ale migrației în scop de muncă, dar și controlul numărului de străini care intră pe teritoriul României.

De asemenea, este de menționat faptul că străinii care ar putea fi încadraţi în muncă sau detaşați în România la un singur angajator, în baza avizelor de angajare/detașare, ar reprezenta aproximativ 0,27% din numărul total al efectivului de salariaţi din economie, conform datelor Institutului Naţional de Statistică.

 

 

Citiți și:

Un vast ansamblu imobiliar va fi construit in Brasov

Cine va moderniza 36 km de drum judetean

Un investitor turc va construi un ansamblu de blocuri in Capitala

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.8/ nov-dec 2018

Sus