Oferte locuri de munca top

Cum merg vanzarile de bunuri alimentare, nealimentare si carburanti

Afacerile comercianților aproape au stagnat în luna martie, creșterea cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul fiind mai mare cu 0,6% faţă de luna februarie 2018, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

Potrivit celor mai recente date anunțate de Institutul Național de Statistică, comercianții au avut în martie faţă de luna corespunzătoare a anului precedent încasări mai mari cu cu 5,2%.

Per ansamblul primelor trei luni, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a fost mai mare cu 7,4% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, față de primul trimestru al anului trecut.

Creșterea din trimestrul I s-a datorat majorării vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+9,5%), vânzărilor de produse nealimentare (+9,0%) şi comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+0,9%).

În luna martie 2018 comparativ cu martie 2017, au crescut vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+10,8%) şi vânzările de produse nealimentare (+4,6%). În schimb, a scăzut cu 4,6% comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate.

În luna martie 2018, comparativ cu luna februarie 2018, vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun au crescut cu 1,7% iar vânzărilor de produse nealimentare cu 0,5%. Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 1,9%.

 

Citiți și:

Continua un mare proiect rezidential din Bucuresti

Investitori ciprioti, la un pas de demararea unui nou proiect

Cine va proiecta si executa lucrari de mediu de peste 6 mil euro

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 2/ aprilie 2018cop-1-mare

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 1/martie 2018

ac1-mare

 

Sus