Oferte locuri de munca top

Cum merg afacerile in diverse activitati

Afacerile firmelor de comerţ cu ridicata şi cu amănuntul au crescut anul acesta, pe perioada primelor șapte luni, comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Potrivit celor mai recente date furnizate de Institutul National de Statistica, în perioada analizată, a crescut cu 6,6% volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor. Creșterea a fost calculată ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

Totodată, au crescut și afacerile firmelor cu activități de servicii de piaţă prestate populaţiei. Pe perioada primelor șapte luni din acest an, activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a înregistrat o cifră de afaceri cu 14,2% mai mare comparativ cu perioada ianuarie – iulie 2018.

Creșterea a fost susținută de activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+22,5%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+18,3%), activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+15,9%) şi de activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+5,5%).

Cifra de afaceri din activitatea agenţiilor turistice şi tur-operatorilor a scăzut cu 9,9%.

 

 

Citiți și:

Peste 600 de apartamente vor fi construite in cadrul unui proiect din Capitala

Problemele legate de obtinerea autorizatiilor ii reorienteaza pe dezvoltatori catre alte proiecte

Mari dezvoltatori vor demara peste o luna construirea unor vile de lux

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 6/ sept 2019

Sus