Oferte locuri de munca top

Cum evolueaza lucrarile de constructii ?

Volumul lucrărilor de construcții a scăzut cu -6,6% în ianuarie 2017, comparativ cu ianuarie 2016, ca serie ajustată în funcție de numărul zilelor lucrătoare, potrivit datelor furnizate de Institutul Național de Statistică.

Pe elemente de structură s-au înregistrat scăderi la lucrările de reparații capitale cu -49,8% și la lucrările de întreținere și reparații curente cu -5,5%, în timp ce lucrările de construcții noi au crescut cu +4,5%.

Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a scăzut la construcțiile inginerești cu -23,3% și la clădirile nerezidențiale cu -0,8%. Creșteri au fost la clădirile rezidențiale cu +52%.

Ca serie brută, volumul lucrărilor de construcții a scăzut cu -1,1% în ianuarie. Pe elemente de structură s-au înregistrat scăderi la lucrările de reparații capitale cu -48,7% și la lucrările de întreținere și reparații curente cu -6,3%. Lucrările de construcții noi au crescut cu +8,3%. Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a scăzut la construcțiile inginerești cu -30% și la clădirile nerezidențiale cu -0,4%. Creșteri au fost la clădirile rezidențiale cu +67,4%.

 

Ianuarie 2017 comparativ cu decembrie 2016

În prima lună a anului, volumul lucrărilor de construcții a crescut per total cu +5,1%, ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate. Creșterea este evidențiată la lucrările de construcții noi cu +26,3%. De partea cealaltă, lucrările de reparații capitale și lucrările de întreținere și reparații curente au scăzut cu -51,2%, respectiv -5,7%.

Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a crescut la clădirile rezidențiale cu +108,3% și la clădirile nerezidențiale cu +1,7%. Volumul construcțiilor inginerești a scăzut cu -8,3%.

Ca serie brută, volumul lucrărilor de construcții a scăzut cu -66,5%, scăderea fiind evidențiată pe toate elementele de structură: lucrări de reparații capitale cu -88,2%, lucrările de întreținere și reparații curente cu -72,4% și lucrările de construcții noi cu -57,6%.

Pe obiecte de construcții, au avut loc scăderi la construcțiile inginerești cu -79,9%, clădirile nerezidențiale cu -63,9% și la clădirile rezidențiale cu -16,4%.

 

arena-constructiilor-martie-2017

 

Revista –    Rasfoieste revista ARENA Constructiilor , editia martie 2017 (click aici)

TopJobs  –  Oferte locuri de munca in constructii (click aici)

NewsletterPrimesti gratuit stirile ARENA Constructiilor ! click aici!

Sus