Oferte locuri de munca top

Cum au fost lucrarile din constructii in luna aprilie

Întrucât pe perioada stării de urgență, în luna aprilie, constructorii au putut lucra pe șantiere, în construcții rezultatele au fost mai bune decât în alte sectoare de activitate.

Astfel, volumul lucrărilor de construcții a fost mai mare cu 10% în luna aprilie a acestui an față de luna aprilie 2019, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, conform celor mai recente date furnizate de Institutul Național de Statistică.

Pe elemente de structură s-au înregistrat creşteri la lucrările de reparaţii capitale (+56,2%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+46,1%). Lucrările de construcţii noi au scăzut cu 3,4%.

Pe obiecte de construcţii, seria ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate indică creșteri ale volumului lucrărilor de construcţii inginereşti (+27,6%) şi clădirilor rezidenţiale (+17,8%). Volumul lucrărilor de construcţii la clădirile nerezidenţiale a scăzut cu 11,1%.

Aprilie 2020 comparativ cu martie 2020

Volumul total al lucrărilor de construcții a scăzut cu 0,9% în luna aprilie a acestui an față de luna precedentă. Scăderea este evidenţiată de lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-8,3%) şi la lucrările de construcţii noi (-1,6%), ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

Volumul lucrărilor de reparaţii capitale a crescut cu 14,0%.

Pe obiecte de construcţii, seria ajustată indică o creștere a volumului lucrărilor la clădirile nerezidenţiale cu 3,2%, dar și reduceri ale lucrărilor de construcţii inginereşti și clădiri rezidenţiale cu 2,5%, respectiv cu 1,4%.

Perioada 1.I-30.IV. 2020 comparativ cu perioada 1.I-30.IV. 2019

Pe perioada primelor patru luni ale acestui an, volumul lucrărilor de construcții a crescut cu 26,5%, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Creşterea este reflectată în volumul lucrărilor de întreţinere şi reparaţii curente (+70,4%), al lucrărilor de reparaţii capitale (+46,5%) şi al lucrărilor de construcţii noi (+13,8%).

Pe obiecte de construcţii, seria ajustată evidențiază creșterea volumului lucrărilor de construcţii la construcţiile inginereşti (+41,7%), clădirile rezidenţiale (+21,3%) şi la clădirile nerezidenţiale (+12,1%).

 

 

Citiți și:

S-au scumpit si produsele metalurgice

Doua viitoare cladiri, in aprobare

Lucrarile pentru edificarea unor blocuri cu 8 niveluri, continua

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/iunie 2020

Sus