Solplanet x AeroFix

Cum a fost primul trimestru pentru constructii

Volumul lucrărilor de construcții a scăzut în primul trimestru din 2017, comparativ perioada corespunzătoare a anului precedent, atât ca serie brută, cu -1,5%, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu -6,4%, potrivit datelor furnizate de Institutul Național de Statistică.

Ca serie brută, conform aceleiași comparații, pe elemente de structură au avut loc scăderi la lucrările de întreținere și reparații curente cu -15,3% și la lucrările de reparații capitale cu -10,2%. Totuși, lucrările de construcții noi au crescut cu +5%.

Mai departe, pe obiecte de construcții au avut loc scăderi la construcțiile inginerești și la clădirile nerezidențiale cu -22,5%, respectiv cu -10,6%. Clădirile rezidențiale au crescut cu +77,2%.

Ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcții a scăzut, per total, cu -6,4%. Pe elemente de structură s-au înregistrat scăderi la lucrările de întreținere și reparații curente și la lucrările de reparații capitale cu -16,8%, respectiv cu -15,7%. Lucrările de construcții noi au crescut cu +3,8%. Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor a scăzut la construcțiile inginerești cu -19,6% și la clădirile nerezidențiale cu – 12,4%. Cu toate acestea, volumul lucrărilor de construcții a crescut la clădirile rezidențiale cu +52,8%.


Martie 2017 comparativ cu martie 2016
Ca serie brută, volumul lucrărilor de construcții a scăzut cu -1%. Pe elemente de structură s-au înregistrat scăderi la lucrările de întreținere și reparații curente cu -16,7%. Creșteri au fost la lucrările de reparații capitale și la lucrările de construcții noi cu +6,6%, respectiv cu 3,2%. Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a scăzut la construcțiile inginerești cu -20,3% și la clădirile nerezidențiale cu -1,1%. Creșteri au fost la clădirile rezidențiale cu 64,1%.

Ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcții a scăzut cu -6,1%. Pe elemente de structură s-au înregistrat scăderi la lucrările de întreținere și reparații curente cu -16,4%. Creșteri au fost la lucrările de construcții noi și la lucrările de reparații capitale cu +3%, respectiv cu 0,4%. Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor a scăzut la construcțiile inginerești cu -22,7%. Creșteri au fost la clădirile rezidențiale și la clădirile nerezidențiale cu +56%, respectiv cu +0,4%.


Martie 2017 comparativ cu februarie 2017
Volumul lucrărilor de construcții a crescut ca serie brută cu +37,9%, creștere evidențiată la lucrările de reparații capitale cu +191,7%, la lucrările de întreținere și reparații curente cu 36,5% și la lucrările de construcții noi cu 25,1%. Pe obiecte de construcții au avut loc creșteri la construcțiile inginerești, cu +77%, la clădirile nerezidențiale, cu +35,2%, și la clădirile rezidențiale cu +3%.

Ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcții a scăzut, per total, cu -0,1%, scădere evidențiată la construcțiile noi (-6,9%). Lucrările de reparații capitale și lucrările de întreținere și reparații curente au crescut cu +45,9%, respectiv cu +8,1%. Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a scăzut la clădirile rezidențiale și la clădirile nerezidențiale cu -11,4%, respectiv cu -2,5%. S-au înregistrat creșteri la construcțiile inginerești cu 6%.

 

 

Revista Rasfoieste revista ARENA Constructiilor , editia mai 2017 (click aici)

TopJobs  –  Oferte locuri de munca in constructii (click aici)

NewsletterPrimesti gratuit stirile ARENA Constructiilor ! click aici!

 

 

 

Sus