Oferte locuri de munca top

Criteriile de selectie a investițiilor PNDL, respinse de Senat

drumObiectivele finanțate din Programul Național de Dezvoltare Locală nu vor fi selectate în baza unor criterii stabilite de Guvern. Amendamentul care propunea acest lucru a fost respins de Senat.

Senatorii au votat cu amendamente proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanței de Urgență 6/2017 privind stabilirea unor măsuri privind realizarea investițiilor finanțate din fonduri publice.

Amendamentul propus de senatorul Vlad Alexandrescu cerea ca, în termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a actului normativ, Executivul să stabilească prin Hotărâre de Guvern criteriile după care se va face selecția obiectivelor introduse în PNDL. Totodată, acesta dorea publicarea explicită a punctajului alocat pentru fiecare criteriu, precum și baremele minime de la care proiectul este considerat eligibil pentru finanțare.

În plus, demnitarul considera necesar un anumit grad de responsabilitate fiscal-bugetară a Executivului. Prin urmare, a propus un amendament potrivit căruia Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene nu poate încheia contracte pentru obiective de investiții noi dacă, pentru exercițiul financiar al anului în curs, creditele de angajament depășesc cu 100% creditele bugetare.

Comisia pentru administrație publică și organizarea teritoriului a respins amendamentele senatorului Vlad Alexandrescu și a înaintat proiectul de Lege către plen cu propunere de adoptare. Actul normativ a fost adoptat de Senat cu 65 de voturi „pentru” și 39 „împotrivă”.

Amendamentele menționate nu sunt singurele propuneri ale demnitarului respinse de Comisie.

Senatorul Vlad Alexandrescu mai dorea introducerea de noi categorii de obiective în PNDL, precum: reabilitarea zonelor protejate; protejarea/consolidarea/restaurarea monumentelor istorice și ale altor construcții și amenajări peisagistice cu valoare arhitecturală sau istorică deosebită, stabilite prin documentații de urbanism; măsuri de monitorizare și gestiune a schimbărilor climatice.

Totuși, regăsim și amendamente admise de Comisia sesizată în fond. Organismul intraparlamentar a acceptat prevederile potrivit cărora textul de lege trebuie să specifice explicit, pe de o parte, condiția ca unitățile de învățământ preuniversitar din PNDL să aparțină „de stat” și, pe de altă parte, condiția ca persoanele juridice să fie „legal constituite”, iar persoanele fizice să fie „persoane fizice autorizate”.

Comisia pentru administrație publică și organizarea teritoriului din Senat este formată din: Ioan Deneș, grup parlamentar PSD – președinte; Marian Adrănel, grup parlamentar PNL – vicepreședinte; Viorel Chiriac, grup parlamentar PSD – secretar; Ioan Cristina, PNL; Dragoș Luchian, PNL; Ion-Simeon Purec, PSD; Klárik László-Attila, UDMR; Sorin-Constantin Lazăr, PSD; Marius Bălu, PNL; Emil-Marius Pașcan senator fără apartenență la grupuri parlamentare; Ion Toma, senator fără apartenență la grupuri parlamentare.

Descarcati aici amendamentele aprobate si respinse de Senat la OUG 6/2017

 

TopJobs –  Oferte locuri de munca in constructii (click aici)

NewsletterPrimesti gratuit stirile ARENA Constructiilor ! click aici!

Sus